El cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga. Autor: cedida.

Els comuns demanen un pla de xoc educatiu contra els efectes del confinament

Davant la situació de confinament i l’inici del tercer trimestre online als centres escolars de la ciutat, Sabadell En Comú ha volgut comunicar el seu suport als professionals de l’educació que han d’encarar avui la seva docència en unes condicions tan difícils i excepcionals com les que actualment estem vivint.

Des del partit es demana un esforç a l’Ajuntament i a la conselleria d’Educació perquè els infants i joves que no tinguin les eines per fer el curs online les puguin tenir al més aviat possible. La conselleria així ho ha anunciat, malgrat que hi ha centres de la nostra ciutat que encara no disposen d’aquestes eines.

L’actual confinament està incrementant les desigualtats educatives. En l’àmbit escolar, el Covid-19 ha perjudicat especialment als infants i joves d’entorns més desfavorits, i és per aquest motiu que es demana que l’Ajuntament engegui un pla de xoc educatiu amb mesures compensatòries per aquest estiu i el curs vinent, amb actuacions educatives que permetin compensar les desigualtats que ha generat aquesta situació.

“Aquests dies hi ha infants que han tingut facilitats i suport de les seves famílies per continuar el seu aprenentatge, però també n’hi ha que no han tingut aquesta sort. Ara cal que l’Ajuntament posi recursos per revertir aquest greuge amb un pla de xoc que hauria de començar aquest estiu i continuar el curs vinent”, ha dit l’exregidor d’Educació, Joan Berlanga. “Al mandat anterior vam deixar una regidoria d’Educació que va esdevenir un referent en polítiques d’equitat amb activitats gratuïtes en idiomes, reforç escolar, natació, música o teatre per als alumnes dels entorns més desafavorits. Ara és imprescindible que el nou govern les augmenti per donar resposta a la situació que ha creat el confinament”, ha afegit Berlanga.

També es demana una flexibilització de confinament infantil, sobretot dels més petits, que faci possible que puguin sortir al carrer acompanyats dels seus progenitors de manera ordenada i segura. Ja fa un mes que estan confinats i fent un gran esforç. Sembla del tot necessari que pel seu benestar els infants puguin sortir fora de casa en alguns moments.

Foto portada: Berlanga, en una imatge d’arxiu. Autor: cedida.