Treballadors Municipals. Autor: David B.

Els treballadors de l’Ajuntament es mobilitzaran perquè el govern negociï el nou conveni col·lectiu

Els sindicats a l’ajuntament de Sabadell han anunciat tres mobilitzacions per forçar el govern a que negociï el nou conveni col·lectiu dels funcionaris municipals. Asseguren que s’estan incomplint diversos acords que afecten les condicions laborals dels treballadors públics.

En una nova protesta a la plaça de Sant Roc, els representants sindicals de CC.OO.UGT i el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-Cat) a l’ajuntament de Sabadell han anunciat noves mobilitzacions per instar al govern a què negociï el nou conveni col·lectiu de la plantilla. El passat 15 de març els sindicats van obrir les negociacions per a renovar el conveni, però critiquen que des d’aleshores no s’ha avançat en cap aspecte i denuncien la “nul·la voluntat de negociació” del govern municipal.

Els treballadors municipals critiquen “el poc interès” del govern local en negociar el nou conveni i per aquest motiu han anunciat tres mobilitzacions de protesta fins a final de mes, a l’espera que se’n concretin de noves en els propers dies. La primera acció serà una manifestació en l’acte públic que el govern municipal farà dijous 15 a les 7 de la tarda a la plaça del Dr. Robert. També hi haurà una manifestació en la inauguració de la Bassa de Sant Oleguer prevista pel proper 26 de juny. Finalment, els sindicats convoquen als treballadors a manifestar-se al ple municipal del proper 29 de juny.

Actualment els tres sindicats treballen plegats en la defensa dels drets dels treballadors municipals. En un manifest conjunt asseguren que l’executiu local “està incomplint diversos acords que afecten les condicions laborals”, com la falta de personal en sectors com els serveis socials o la policia, on creuen que falten entre 60 i 80 agents; i critiquen la paralització del consistori, “a l’Ajuntament tot s’ha tornat més lent”, afegeixen.

Foto portada: Representants sindicals en la roda de premsa d’avui. Autor: David B.