Reunió telemàtica grup ERC

ERC vol que l’Ajuntament pensi ja en l’endemà del Covid-19 per reactivar la ciutat

  • Fernàndez: “Cal mobilitzar tots els recursos per donar el màxim suport possible als ciutadans i a l’economia”.
  • “L’alcaldessa sap que, si ho vol, pot comptar amb el grup municipal republicà. Hem de treballar junts”, diu.

El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament, Esquerra Republicana, s’ofereix per consensuar amb l’equip de govern el destí del romanent del pressupost 2019 per destinar-lo a pal·liar els efectes del coronavirus. Els republicans recorden que el govern central ha permès utilitzar ara els romanents (l’any passat, uns 30 milions) per plantar cara a les conseqüències socials i econòmiques que deixarà el Covid-19.

Els republicans han proposat a la Junta de Portaveus virtual celebrada aquest dilluns constituir un grup de treball per consensuar entre les sis forces municipals el destí del superàvit que tindran els comptes de l’any 2019, la liquidació dels quals es tancarà en breu.

Si la llei d’estabilitat dissenyada pel llavors ministre d’Hisenda del PP Cristóbal Montoro deixava molt poc marge als ajuntaments per usar el seu superàvit, amb l’arribada del socialista Pedro Sánchez a la Moncloa es van ampliar els supòsits. Ara es flexibilitzen més, i els ajuntaments podran destinar part dels seus excedents no a reduir deute sinó a accions per pal·liar els efectes del Covid-19. El romanent ve sent molt important en els darrers anys a Sabadell. L’any 2018, l’últim liquidat, va ser de 30 milions d’euros.

Esquerra demana que si cal es canviï el pressupost municipal recentment aprovat per fer front a un pla de reactivació econòmica.

“Cal mobilitzar tots els recursos possibles (el fons de contingència, el romanent: tot el que pugui caldre) per donar el màxim suport possible als ciutadans i a l’economia davant l’atzucac brutal que suposa i suposarà aquesta crisi sanitària”, assegura el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez. “L’alcaldessa sap que, si ho vol, pot comptar amb el grup municipal republicà. En aquestes circumstàncies tan dures i extraordinàries, hem de treballar junts, aprofitar el talent de tothom i deixar de banda les diferències polítiques perquè Sabadell i la seva gent estan per sobre de tot”.

En un altre ordres de coses, els regidors republicans, set en total, donaran suport al consistori a l’hora de trucar a les famílies beneficiàries de beques menjador o a les persones grans que viuen soles.

Foto portada: reunió telemàtica dels set regidors d’ERC a l’Ajuntament, fa uns dies. Autor: cedida.