Farrés denuncia talls de llum a centenars de veïns

  • L’Ajuntament portarà els talls de llum a la Fiscal en Cap perquè estudiï si pot haver-hi delicte. 
  • Segons fonts municipals, aquest dissabte unes 800 famílies de set barris es van veure afectades per talls de subministrament. 

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, denuncia talls de llum en diversos carrers de la ciutat aquest cap de setmana. Aquest dissabte han afectat més de 800 llars, segons l’Ajuntament. Farrés s’ha reunit amb alguns veïns afectats i demana solucions a Endesa. L’Ajuntament portarà els casos a la Fiscalia perquè estudiï si pot haver-hi delicte. 

Segons el consistori, aquest dissabte s’han produït talls a 800 habitatges de diversos barris: als carrers Brutau (Eixample), Schubert (Cifuentes), Ter (Torre-romeu), Rosselló, Cerdanya, Gironés (a Ca n’Oriac), Alcubierre (Plana del Pintor) i Cartago (Can Puiggener). No és un fet inèdit ja que, sempre segons el consistori, en les darreres setmanes s’estan produint talls de llum “recurrents”.  “En plena onada de fred no podem tolerar-ho”, ha subratllat Farrés a Twitter, qui troba aquesta situació “indignant”.

L’Ajuntament ha anunciat que posarà en mans de la Fiscal en Cap de Sabadell i de la Sindicatura de Greuges el problema, ja que consideren que no s’està garantint un dret bàsic com l’accés al subministrament energètic. Així mateix demanen els ciutadans afectats pels talls de posar-ho en coneixement de la Policia Municipal, perquè certifiquin la situació i així informar la fiscalia, i també a l’OMIC, per iniciar un assessorament. Farrés ha demanat reunir-se amb els màxims responsables d’Endesa per demanar que se solucioni el problema.

Endesa: connexions il·legals

La companyia Endesa explica que els talls es produeixen a causa de connexions il·legals a la xarxa. Asseguren que treballen a dos barris per reduir l’afectació als veïns i que sectoritzen la xarxa per evitar que les caigudes a causa de les connexions irregulars acabin afectant veïns que no tenen res a veure.

Foto portada: Farrés, fa uns dies durant l’arribada dels Reis d’Orient a Fira Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.