Foto portada: l'alcalde, Maties Serracant, i Juli Fernàndez, Autor: J.d.A.

Fernàndez, nou responsable d’Urbanisme i d’Economia del govern Serracant

  • L’alcalde, sense competències executives, combinarà la coordinació del govern i la representació de la ciutat.

  • Berlanga, portaveu del govern. Hinojo, a Recursos Humans. El successor de Boada portarà la Policia.

L’exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), serà el responsable d’Urbanisme i d’Economia i Serveis Centrals del govern Serracant. Fernàndez manté àmplies competències executives mentre que el nou alcalde, Maties Serracant (Crida), ostentarà de forma exclusiva l’alcaldia, amb una doble funció: coordinació del govern i representació. Berlanga (UpC) es manté com a tinent d’alcalde de l’àrea social i serà portaveu de l’executiu.

El govern es divideix en quatre àrees, amb un pes molt clar per a cada formació política en cada una d’elles. Els moviments interns reforcen aquest fet. Per exemple, Treball i Empresa, Acció Social o Innovació i Ciutat canvien d’àrea i ara el regidor responsable s’incorpora a una àrea presidida per un membre del seu mateix partit.

Organització del govern
Organització del govern

Serracant coordinarà ‘Presidència i Serveis Centrals’. Però Juli Fernàndez en serà el responsable d’Economia i Serveis Centrals. Les competències del regidor Albert Boada, que deixa el càrrec aquesta setmana, seran dividides. Elena Hinojo guanya funcions: serà la responsable de Recursos Humans i Organització, i mantindrà la regidoria de Transparència. D’altra banda, Boada tenia les responsabilitats del programa de municipalitzacions, que ara es converteix en una regidoria i gestionarà el seu successor, amb tota probabilitat Lluis Perarnau, que també serà nou responsable de Seguretat (Policia Municipal) i Prevenció quan prengui l’acta de regidor, ja a la tardor. De moment, Serracant serà regidor de Seguretat i Prevenció i de Serveis Municipals fins que el nou regidor entri. L’àrea de Presidència i Serveis Centrals es completa amb Sostenibilitat (Joan Berlanga), la nova Intervenció Comunitària (Glòria Rubio) i Eines comunicatives (Marisol Martínez).

Foto portada: el govern municipal, aquest dimecres a la seu d'Urbanisme. Autor: J.d.A
El govern municipal, aquest dimecres a la seu d’Urbanisme. Autor: J.d.A

La segona àrea està encapçalada per Joan Berlanga, primer tinent d’alcalde i responsable de ‘Drets de la ciutadania i Promoció Econòmica’. Tradicionalment ha estat l’àrea social, però ara no comptarà amb la regidoria Acció Social. Al complet està formada per Educació (el propi Berlanga), Cultura (Montserrat Chacon), Salut (Ramon Vidal), Treball i Empresa (Eduard Navarro) i Drets Civils i Gènere (Míriam Ferràndiz). Berlanga, a més, serà portaveu del govern. Però Juli Fernàndez serà portaveu de ‘Projectes Estratègics’ i Marisol Martínez portaveu de ‘Promoció de la Ciutat’.

L’exalcalde Juli Fernàndez, a més de regidor d’Economia i Serveis Centrals i portaveu de ‘Projectes Estratègics’, serà segon tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de ‘Cohesió Territorial’. Per tant, serà regidor d’Urbanisme. L’àrea es completa amb Espai Públic (Xavier Guerrero), Habitatge (Glòria Rubio) i Acció Social (Gabriel Fernàndez), que es deslliga de l’àrea de Berlanga i s’encabeix sota la del republicà Fernàndez.

Finalment, la tercera tinent d’alcalde i portaveu de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez (Guanyem), encapçala l’àrea de Promoció de Ciutat i Innovació, sent la responsable de Comerç, Consum, Turisme i Esport. Glòria Rubio manté la regidoria de Participació, i Miquel Soler (Guanyem) s’incorpora a l’àrea de la seva companya de partit Marisol Martínez amb dues responsabilitats que ja tenia (Innovació i Benestar Animal). N’incorpora Cicles de vida, que pren de Martínez.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que el govern ha d’executar projectes en aquesta segona part del mandat a la vegada que ha de planificar la ciutat del futur.

Foto portada: l’alcalde, Maties Serracant, i Juli Fernàndez, Autor: J.d.A.