Forcadell, a la concentració diària a la plaça Sant Roc el tercer aniversari de l’1-O

L’expresidenta del Parlament i exregidora a Sabadell Carme Forcadell, ha estat aquest dijous 1 d’octubre a la concentració diària que des de fa un any i mig es fa a la plaça Sant Roc per part del col·lectiu Gent de la plaça. Forcadell hi ha assistit quan es compleixen tres anys de l’1 d’octubre i acompanyada d’Isabel Casals, germana de Muriel Casals. 

Forcadell compleix condemna després d’estar condemnada a 11 anys i mig de presó per un delicte de sedició pel Tribunal Suprem, però tenia permís penitenciari. L’expresidenta del Parlament ha acudit a la plaça Sant Roc en un dia simbòlic, l’1 d’octubre, quan es compleixen tres anys del referèndum unilateral. A més ha estat acompanyada de la germana de Muriel Casals, la sabadellenca Isabel Casals. Muriel Casals i Carme Forcadell van presidir les entitats independentistes Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana durant els primers anys del procés sobiranista. Les dues van deixar els càrrecs per incorporar-se com a diputades de Junts pel Sí, la coalició entre Convergència i Esquerra que va guanyar les eleccions de setembre de 2015. Llavors Forcadell va accedir a la presidència de la cambra catalana. Casals va ser diputada fins la seva el 14 de febrer de 2016, a causa de les ferides que va patir al atropellada per una bicicleta a Barcelona, on residia.

L’1 d’octubre de 2017 de Carme Forcadell

L’aparició, discreta i sense cap convocatòria ni anunci, de Forcadell a Sant Roc, en la concentració del col·lectiu Gent de la plaça, es produeix tres anys després del referèndum unilateral de l’1 d’octubre. Aquell dia havia de votar a l’escola Nostra Llar, al Centre. No ho va poder fer, ja que desenes d’agents antiavalots de la Policia Nacional van irrompre al centre poc abans de començar la votació. Llavors Forcadell va intentar votar a l’Escola Industrial, però no ho va poder fer. Finalment va poder fer-ho a l’escola Joanot Alisanda, també al centre de Sabadell.

Foto portada: Isabel Casals i Carme Forcadell, aquest dijous a la plaça Sant Roc. Autor: @GabrielFerDíaz via Twitter.

Comments are closed.