Gabriel Fernàndez (ERC): “Liderem l’alternativa a l’actual govern municipal”

Gabriel Fernàndez, portaveu del grup municipal d’ERC, ha comparegut acompanyat pels sis regidors del seu partit per fer balanç del curs polític en aquesta “situació excepcional” derivada de la pandèmia i que ha considerat com un “exercici de transparència”. L’edil ha reivindicat la qualitat de la seva tasca fiscalitzadora i el caràcter “constructiu” del seu estil d’exercir l’oposició.

Fernàndez ha afirmat que des del 1999 no hi ha un grup a l’oposició tant potent com del ara disposa ERC. En aquest sentit, ha indicat que per primera vegada l’oposició compta amb suficients recursos per desenvolupar la seva tasca de fiscalització en contrast amb el que ha qualificat d’oposició “amateur” d’anteriors mandats. D’aquesta manera es millora la “qualitat democràtica” de l’Ajuntament de Sabadell. Així mateix, ha afirmat que són l’única força capaç de “liderar l’alternativa a l’actual govern municipal”:

El portaveu d’ERC ha qualitat el seu estil d’exercir l’oposició de “constructiu”, com s’adiu a la seva condició de “partit de govern”. En aquesta línia, ha posat com exemple que de les 800 propostes que s’han tramès en el marc del programa Aixeca’t Sabadell, destinat a combatre els efectes de la Covid-19, 182 han estat de la seva formació, de les quals 104 han estat acceptades.

Seguidament ha centrat la seva intervenció en els 20 punts de la seva tasca opositora d’aquest primer any mandat. Entre elles ha destacat la seva moció, aprovada per unanimitat, per instar al govern central a fer el pagament correcte dels ERTO i ha denunciat que a la cinquena ciutat de Catalunya estigui tancada l’oficina del SEPE. Així mateix, ha indicat que han facilitat la defensa dels drets energètics per tal que es condoni el deute de les persones vulnerables i evitar els talls de subministraments.

També ha reivindicat que ERC ha evitat que la parella de la regidora de Podemos, Marta Morell, fos nomenat càrrec de confiança la qual cosa, al seu parer, recorda “velles pràctiques” i són un exemple de “mala praxis política”. Igualment ha afirmat que plantejaran un contenciós-administratiu contra el fraccionament del deute de SMATSA, empresa concessionària de neteja viària i recollida de residus, que ha recordat està sent investigada dins el cas Mercuri.

Una altra actuació que ha reivindicat ha estat la dedicació d’una plaça o carrer a Muriel Casals com un “acte de justícia” a un “referent inqüestionable i transversal”. També ha defensat la convocatòria d’un ple extraordinari per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix l’exhibició de banderes no oficials als edificis públics que ha considerat un atemptat contra la lliberta d’expressió.

El Covid i la no bel·ligerància

En una valoració de caràcter més general ha reivindicat la tasca d’ERC com esquerra transformadora, republicana i independentista i arrelada als barris. Fernàndez ha afegit que el govern “PSC-Podemos ha viscut aquest any, bàsicament, dels projectes del Govern de Transformació”, de manera que gràcies aquesta tasca “la ciutat no està parada”.

En un altre ordre de coses, ha criticat que l’equip de govern vulgui destinar 11 milions d’euros a una nova comissaria que considera innecessària i ha manifestat la seva preocupació pel retard d’alguns projectes del programa EDUSI que poden estar en perill si no es respecten els terminis que depenen del finançament de fons europeus.

Respecte a la valoració de la gestió de la pandèmia per part del govern municipal, Fernàndez no ha volgut ser “bel·ligerant” i ha assegurat que l’executiu local ho ha fet el millor que ha pogut enfront d’una situació davant cap govern estava preparat. Tanmateix ha criticat una certa sobreactuació respecte a l’hospital temporal ubicat a la Pista Coberta d’Atletisme.

Sobre el vot contrari del seu partit al Parlament de Catalunya a la connexió directa de línea R4 des de Sabadell a l’Aeroport del Prat, ha afirmat que aquesta no és la principal preocupació dels usuaris d’aquesta línia, sinó que aquesta funcioni amb puntualitat i respectant els horaris. Així mateix, ha defensat que el ferrocarril ha de funcionar en xarxa i que de cara a la connexió amb l’Aeroport del Prat es contemplen sis punts de connexió que milloraran sensiblement l’accés a aquest equipament al conjunt dels municipis catalans. En aquest sentit, el regidor Santi Valls ha matisat que la prioritat d’ERC rau en la connexió de caràcter orbital entre les línies R4 i R8 que fa deu anys està pendent.

Fernàndez ha fet balanç del primer any de mandat tot just el mateix dia i moment que l’exalcalde i encara regidor Juli Fernàndez ha fet públic que renunciarà a l’acta de regidor d’aquí a una setmana. Si voleu més informació, podeu llegir aquí: ‘Juli Fernàndez, el republicà que va portar ERC a l’alcaldia, deixarà l’acta de regidor‘).

Juli Fernàndez, el republicà que va portar ERC a l’alcaldia, deixarà l’acta de regidor

Foto portada: el portaveu municipal d’ERC, Gabriel Fernàndez, i el regidor ja sortint i exalcalde Juli Fernàndez. Autor: David B. 

Comments are closed.