El govern municipal exigeix a Salut un nou emplaçament pel consultori del Poblenou

El govern municipal reivindica l’obertura del consultori del Poblenou, ja que el barri té mancances en diversos serveis i “no pot ser que en la situació actual de pandèmia se’ls tanqui el CAP del seu barri”, asseguren des de l’Ajuntament. Salut argumenta que les instal·lacions no són adequades per la crisi, potenciant les visites a domicili i al proper CAP La Serra. El moviment veïnal hi veu una ‘retallada’ en temps de pandèmia.

L’Ajuntament exigeix l’obertura del consultori del Poblenou, davant la previsió de CatSalut de tancar definitivament el CAP. El departament de Salut al·lega que no es poden mantenir els circuits de la Covid-19. Donada aquesta situació l’Ajuntament proposa diverses alternatives per valorar nous espais, tot i que, el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, assegura que Salut no hi dona el vist i plau.

“No ha estat possible trobar una alternativa, ja que [segons Salut] no hi ha espais disponibles. Des de  l’Ajuntament volem deixar clar que l’objectiu principal és mantenir el servei pròxim al veí, ja que el barri del Poblenou es troba en una mancança en el servei i no volem que perdi un servei mèdic en la segona onada de pandèmia”

Tanmateix, la població de Poblenou és envellida i des del govern Farrés asseguren que no es poden garantir que la població s’hagi de desplaçar per anar al CAP La Serra i que seguiran buscant espais alternatius. Ni l’Associació de Veïns del Poblenou ni la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell hi estan d’acord, defensen l’obertura del consultori i Gibert assegura que “tenen tot el suport de l’Ajuntament”.

Hospital temporal a les pistes d’atletisme

Des de l’Ajuntament també han fet referència a la pista coberta d’atletisme, ja que el conveni finalitza el 31 de desembre, així mateix tenen previst renovar-lo, la qual cosa sol·licita el departament de Salut: mantenir la instal·lació oberta. Així mateix, l’Ajuntament té l’objectiu d’ampliar la via pública amb mòduls temporals per garantir la “màxima atenció possible”, assegura Gibert.

Foto portada: el consultori del Poblenou. Foto. Google Street View.

Comments are closed.