Foto portada: el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, des del seu domicili en missatge de Twitter.

Hernández (Cs): “per cada minut de retard de l’hospital de campanya passarem comptes”

“Per cada hora que es retardi l’hospital de campanya demanarem comptes”. Així de clar es pronuncia el portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, un cop ha sabut que la construcció de l’hospital temporal a la Pista Coberta s’ha frenat des de la Generalitat per divergències amb el dispositiu assistencial als pacients. 

Mentre l’exèrcit havia muntat ja algunes tendes de campanya on s’atendrien fins a quatre pacients, el departament de Salut les ha fet desmuntar. Salut vol una altra distribució, amb files i separacions individuals. Similar a les emprades per exemple a IFEMA (Madrid). De moment, els membres de les Forces Armades han desmuntat les tendes i, tot i no marxar de Sabadell, esperen ordres i l’arribada del material que ara ha de facilitar la Generalitat.

El fre ha indignat l’alcaldessa de Sabadell, la socialista Marta Farrés, qui ha demanat des de La Sexta a la Generalitat que ho faci com cregui convenient però que no es retardi ni un dia la posada en servei de l’extensió del Parc Taulí, prevista, ara ha dit data concreta, pel 10 d’abril. Similar o major indignació a Ciutadans. Des del seu domicili, el portaveu municipal a l’Ajuntament, Adrián Hernández.

“Ara cal esperar que arribi un altre tipus de material. Això s’ha de saber. Per cada hora que es retardi l’hospital passarem comptes després al seu responsable”, ha assegurat.

Hernández és un bon coneixedor del sistema sanitari i hospitalari. És treballador amb plaça des de fa anys al Consorci Sanitari de Terrassa i manté molts contactes tant al Parc Taulí com a Terrassa producte de la seva tasca durant anys a l’hospital egarenc i també a nivell sindical. Assegura que la situació a Sabadell és molt greu i que l’hospital no pot esperar perquè la situació al Taulí és “crítica”.

En un comunicat posterior, Ciutadans exigeix a la Generalitat que “deixi de posar traves i impediments” i manté que Salut ha frenat el dispositiu perquè la seva configuració és “massa militar”.

“Tenim un dels casos més alts de contagiats i morts per coronavirus de tota Catalunya i per això la situació que s’està vivint a l’hospital Taulí és crítica, on pràcticament no s’hi cap i amb les urgències desbordades”.

Hernández acusa l’executiu català de posar per davant el seu “sectarisme independentista” que la salut i la vida dels ciutadans de Sabadell i el seu entorn.

Foto portada: el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, des del seu domicili en missatge de Twitter.