Junts per Sabadell, i Lourdes Ciuró (a la direcció del PDeCAT), fan costat a Puigdemont

La portaveu municipal de Junts per Sabadell i diputada al Congrés fins l’any passat, Lourdes Ciuró, membre de l’executiva del Partit Democràta, assegura que el seu grup “s’arrenglera clarament” al costat de Carles Puigdemont en la voluntat de crear un nou partit independentista al marge del PDeCAT. “Si les coses no acaben bé” Ciuró es donarà de baixa del PDeCAT.

Ciuró s’ha “arrenglerat” clarament al costat de Carles Puigdemont en relació a la reordenació de l’espai independentista al voltant de Junts per Catalunya a partir d’un nou partit al marge del Partit Demòcrata (PDeCAT):

“Volem un únic espai sense quotes ni vetos. No hem variat ni un gram el que van decidir els associats del Partit Demòcrata del territori. En aquell moment ningú va parlar de la dissolució [del PDeCAT] però tothom entenia que es farien els passos jurídics que calgués per generar el nou espai”. Ciuró avança que si cal es donarà de baixa del PDeCat: “Junts és un carril central, netament independentista i em sento més còmoda amb els postulats de Junts que del PDeCAT. Desitjo que acabi bé però si cal em donaré de baixa”.

Ciuró forma part de la direcció actual del Partit Democràta i considera “dolorós” que l’executiva del partit votés en contra d’un document dels presos. “Votar en contra va ser aprofundir en allò que ens dividia”, assegura.

L’única posconvergent al grup municipal de Junts

Junts per Sabadell té tres regidors. Ciuró és l’única militant del Partit Demòcrata, i abans de Convergència Democràtica, ja que tant Francesc Baró com Quim Carné són independents.

Foto portada: l’eurodiputat Carles Puigdemont, fa unes setmanes. Autor: ACN. 

Comments are closed.