Lourdes Ciuró

Junts per Sabadell inclou 42 propostes en el pla de xoc municipal

En la negociació pel Pla de xoc municipal contra la crisi del coronavirus, Junts per Sabadell ha presentat i negociat amb el govern municipal un conjunt de propostes inspirades en tres eixos: una ciutat cohesionada, una ciutat d’oportunitats i una ciutat sostenible i de proximitat.

La portaveu del grup municipal Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, assegura que “aquests 42 punts els hem negociat amb el govern per ser implementats en el pla de xoc municipal pel coronavirus. Algunes de les propostes les hem descartat perquè ja les estava portant a terme l’equip de govern. Les hem fet amb l’únic interès per a la ciutat de Sabadell i els seus ciutadans”.

“L’impacte del Covid-19 ha suposat un daltabaix sociosanitari i econòmic que requereix una resposta amb la major celeritat possible per no deixar ningú enrere si volem recuperar la vitalitat econòmica, comercial, sociocultural o administrativa de Sabadell”.

Pel que fa al punt de la ciutat cohesionada, Ciuró ha destacat que l’Ajuntament de forma proactiva es dirigirà a tots aquells propietaris d’immobles per fomentar la captació d’habitatge privat per a gestió de la bossa de lloguer municipal, que es reforci la tasca de manteniment de l’espai natural per part de CIPO. També ha destacat que s’elabori amb les entitats econòmiques, gremis, sindicats, una cartera amb les necessitats de les empreses i autònoms de la ciutat per determinar ajuts directes per afavorir la contractació indefinida i la formació en el lloc de treball.

Ciutat d’oportunitats

En aquest segon eix, Junts per Sabadell proposa l’impuls d’una Finestreta Única Empresarial (FUE), la creació de microvivers d’empresa als polígons i promoure l’economia circular, de manera que funcioni com un ecosistema on els rebutjos d’una empresa s’utilitzin com a recursos per una altra i així successivament. Proposen també un Pla d’acompanyament a les empreses en la seva ubicació al municipi per fer atractiu l’aterratge de noves empreses a la ciutat i un Pack benvinguda amb tota la informació necessària i bonificacions per a qui creï una nova empresa a la ciutat.

En el mateix paquet, Junts per Sabadell apunta la creació de la fira Sakura Fest, de temàtica japonesa, “aprofitant les sinergies entre els productes alimentaris, de cuina, restaurants, cultura, art, oci i esport. Hi podrien podran participar des de l’escola JOSO a centres de judo, ioga, jiu-jitsu, passant per llibreries o restaurants de l’entorn de la cultura japonesa”. “La cultura japonesa està de moda i a més seria única a Catalunya”, ha assenyalat Ciuró.

En aquest mateix sentit volen establir el Pla de Màrqueting Turístic per posicionar Sabadell com a ciutat receptora de visitants en l’àmbit esportiu, congressos, negocis i reunions. Es farien plànols i rutes gastronòmiques per una millor acollida als visitants. També es vol fer una auditoria que serviria per trobar els punts febles del procés de llicències d’obres i l’exposició SbdConfidada, al museu d’art, on es mostraran en les diferents disciplines què ha significat aquesta pandèmia per a la ciutat.

Ciutat sostenible i de proximitat

Pel que fa a aquesta branca, es proposa ajudar els comerços poder vendre els seus productes a través de la gestió dels estocs que s’han generat amb aquests mesos de tancament. També es volen transformar alguns carrers amb presència de restaurants per a vianants i la implantació de carrers bici amb “trames de carrers secundaris per poder fer circuits segurs tant per ciclistes com per vianants, amb prioritat per a la bicicleta i patinets elèctrics”, ha explicat Ciuró.

Programa Multipliquem-nos

Aquest programa que, segons Ciuró, “el govern ha vist amb bons ulls” pretén ajudar a les entitats i comerços, creant dinamització i donar vida els eixos comercials de tota la ciutat. La portaveu de Junts per Sabadell ha manifestat que “aquest programa es començarà a implementar a partir del mes de setembre”.

“Aquest virus ens ha posat davant del mirall de què podríem ser i encara no som; Una ciutat més cohesionada, d’oportunitats, resilient i amb una visió de ciutat sostenible i de proximitat”, asseguren.

Foto portada: Lourdes Ciuró en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A