Fotos: David B.

La Crida acusa el govern Farrés de vetar les activitats culturals d’entitats al carrer

Segons la formació política, l’Ajuntament està denegant els permisos necessaris perquè el teixit associatiu i popular de la ciutat celebri les seves activitats a la via pública. La Crida entén que, indirectament, aquest vet augmenta l’exposició de les entitats al coronavirus, perquè es veuen obligades a reunir-se en espais tancats. 

La Crida per Sabadell ha denunciat que el govern municipal denega “de forma sistemàtica” els permisos que autoritzen a les entitats a fer activitats al carrer, tot i estar “complint les mesures de seguretat”. D’aquesta forma, acusen l’executiu d’estar promovent que les entitats realitzin activitats en espais tancats, on el risc de contagi és “més elevat” que a l’aire lliure.

Així ho ha explicat la formació política mitjançant un comunicat, on exposen les casuístiques del casal popular El Tallaret (Creu Alta), el Casal Can Capablanca (Gràcia) o el Casal Cubà (al Centre). Tots ells, segons la Crida, han tingut problemes per celebrar els seus actes. La portaveu de la formació, Nani Valero, considera que aquesta qüestió és “profundament injusta”.

“L’Ajuntament sí que està realitzant activitats al carrer de forma molt habitual”, ha explicat Valero. “Una vegada més veiem com el govern prioritza els seus propis interessos per sobre de les necessitats del teixit associatiu i de la ciutadania en general”, ha lamentat.

La Crida també acusa el govern de “no estar cedint els equipaments municipals” i de “no estar fent cap mena d’esforç per trobar cap altra alternativa” pel teixit associatiu. Així, s’està fent amb el “monopoli de l’agenda cultural”, alhora que està “invisibilitzant la diversitat de la ciutat i el conjunt de col·lectius”.

Segons el grup polític, un dels motius utilitzats per l’Ajuntament a l’hora de justificar la seva negativa és que “l’organització d’activitats al carrer podria molestar establiments com bars o restaurants”. Davant d’aquest argument, la Crida indica que “les entitats també necessiten organitzar esdeveniments que serveixen alhora per autofinançar-se”, ja que “moltes no reben cap mena de subvenció”.

Foto portada: La portaveu de la Crida, Nani Valero. Autor: David B.