La Crida alerta que s’està dilatant massa l’empadronament de ciutadans

El grup municipal de la Crida per Sabadell portarà una moció al ple del proper dimarts, per vetllar per l’efectivitat de l’empadronament a la ciutat. Per altra banda, a la Junta de Portaveus d’aquest dijous, s’han aprovat dues mocions. La primera és la proposta d’instal·lar un dispositiu a la ciutat per agilitzar i tramitar els pagaments de l’atur. L’altra, impulsada conjuntament amb ERC, pretén consolidar un protocol i una campanya per informar sobre l’assetjament als ciclistes per part dels vehicles motoritzats.

La Crida portarà una moció al ple del proper dimarts, 1 de desembre, que farà referència a la problemàtica d’empadronament a la ciutat. La portaveu del grup municipal, Nani Valero, palesa la situació de molts veïns i veïnes de la ciutat que no es poden empadronar per determinades condicions. Aquests es troben entre llindars administratius quan han de realitzar els tràmits necessaris per l’empadronament. “L’administració el té a l’espera mesos”, assegura la portaveu.

Assenyala que “s’incompleixen els terminis per donar resposta”. Per això la moció demana a l’Ajuntament fer efectiu en primer lloc, el compliment de la llei del BOE (la qual assegura que qualsevol persona que viu a una ciutat, vivint en les condicions que sigui té dret a estar empadronament) i en segon lloc, a les recomanacions que són vigent en matèria de dret a l’administració vigent: informar i formar al personal de quin és el circuit que ha de seguir per a realitzar els tràmits. Així ho assegura Nani Valero:

“Cal generar una eina de seguiment intern que alerti d’aquests terminis obligatoris que no s’estan donant resposta. No podem esperar des de l’administració que torni a trucar el ciutadà. Cal que soni una alerta que asseguri que s’ha de donar resposta”.

Des de la Crida asseguren que les conseqüències són “molt greus”. Per això proposen, també, reforçar l’equip municipal responsable de la unitat d’inspecció i validació de l’informe de reconeixement de residència; per poder facilitar els tràmits. Per últim proposen elaborar una guia d’empadronament que estigui disponible en diferents punts de la ciutat, escrita en diferents idiomes.

Dues mocions aprovades a la Junta de Portaveus 

A la Junta de Portaveus d’avui, s’ha aprovat la moció aportada per la Crida, que proposa dissenyar un dispositiu a la ciutat per facilitar l’atenció personalitzada a totes aquelles persones que tenen problemes pels tràmits de l’atur i els impagaments d’aquest.

Els regidors de la Crida consideren necessari trobar solucions davant els impagaments de l’atur; ja que a Sabadell són més de 12.000 persones les que es troben en aquesta situació. Davant el retard en el pagament d’ingressos i els problemes generats pels tràmits de l’atur; el grup de l’oposició demana a l’Ajuntament que insti al Govern Espanyol a agilitzar els tràmits a totes les persones afectades i puguin rebre les presentacions de l’atur. Per altra banda, proposen instal·lar un dispositiu a la ciutat que permeti realitzar atencions de caràcter personal, així com acompanyar a les persones, canalitzar dubtes i orientar cap al lloc adequat. Així ho ha exposat la portaveu:

“Sovint hi ha persones que no poden accedir a la informació, truquen i no reben resposta. Totes aquestes persones mereixen una atenció personalitzada. No vol dir que l’Ajuntament tingui la solució, però sí que pugui detectar aquestes situacions, que les puguin escoltar i canalitzar. Al cap i a la fi el que moltes persones necessiten és ser escoltades i orientades”.

El grup municipal assegura que l’Ajuntament té tots els recursos materials i humans per activar el dispositiu. Un exemple seria l’espai del Vapor Llonch, o bé, diferents centres cívics que tenen punts de connexió informatitzada. La moció ha quedat aprovada amb l’abstenció dels membres de govern.

Per altra banda, també s’ha aprovat a la Junta de Portaveus una moció portada, en aquest cas, de la mà d’Esquerra Republicana. La moció consisteix a elaborar un protocol i una campanya d’informació contra l’assetjament que pateixin ciclistes a la ciutat per part dels vehicles motoritzats; ja que asseguren que tot el que s’ha fet fins ara “no ha servit per res, i molts senyals entren amb contradicció amb altres”. Les dues mocions han estat aprovades amb l’abstenció dels membres del govern municipal.

Foto portada: poetaveu del grup municipal de la Crida, Nani Valero. Autor: David B.

Comments are closed.