Imatge del Teatre Principal. Autor: David B.

La Crida retira el suport al Govern en la candidatura de la Capital de la Cultura Catalana 

La Crida per Sabadell ha anunciat que “ens hem vist obligats a exposar al president de l’Organització Capital de la Cultura Catalana, els nostres neguits al respecte”. Consideren que no s’està complint amb els acords de la declaració i del plenari del mes d’octubre.

La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, assegura que “per nosaltres qualsevol proposta important per a la ciutat s’ha de fer amb l’acord de la ciutat i del conjunt dels seus representants electes. Per això considerem que la gestió no s’està fent correctament i que el Govern Municipal ha perdut la seva unanimitat en aquest tema, novament per no deixar a la ciutadania participar dels processos de ciutat.”

La formació manté que “el passat mes d’octubre, tots els grups polítics del consistori van treballar conjuntament una declaració, a Junta de Portaveus, sobre la candidatura de la ciutat de Sabadell com a ser Capital de la Cultura Catalana. Posteriorment, al Ple Municipal del mes d’octubre, la Comissió Informativa de Presidència va portar un punt a Ple en el qual no queda recollit  l’acord de la Junta de Portaveus”. Apunten que van votar a favor del punt al Ple Municipal ”en un exercici de responsabilitat vers la ciutat i les entitats que sí que han de poder participar”.

“Considerem que convocar a les entitats, a una reunió participativa, en la que com dèiem, s’ha exclòs a part dels grups polítics participants de la declaració, i només informar-los dels passos que s’estan donant, sense cap mena de participació ni consideració cap a la importància d’aquestes, ens sembla, si més no, hipòcrita.” indica Valero.

La Crida explica que “hem demanat al Govern que es corregeixi aquesta deriva i no només per part del nostre grup, sinó que altres grups municipals també han fet públic el seu desacord amb les actituds preses pel govern un cop aprovada la declaració i el punt de Ple. Hem deixat temps, perquè el govern s’expliqués o s’esmenés, però veiem que el procés avança sense que s’inclogui, de cap manera, l’esperit d’unanimitat que requereix el tràmit per ser ciutat candidata a Capital de la Cultura Catalana”.

Foto portada: Teatre Principal. Autor: David B.