L’Ajuntament vol recuperar la pista coberta d’atletisme a la tardor

El govern municipal pretén recuperar l’activitat esportiva a la pista coberta d’atletisme; la qual s’ha convertit en l’Hospital Temporal Vallès Salut per disminuir la pressió de l’Hospital el Taulí. Tot i això, el cost per recuperar la pista s’enfila fins als 400.000 euros. Farrés s’ha reunit amb diferents institucions per estudiar les possibles vies d’obtenció de recursos per finançar les obres de recuperació de l’equipament. 

La pista coberta d’atletisme està ocupada per 250 llits destinats a pacients de Covid-19 per disminuir la pressió dels hospitals i poder fer front a la pandèmia. Així doncs, la pista coberta és l’Hospital Temporal Vallès Salut, des del passat mes d’abril. Però no s’ha posat en marxa. L’actual conveni de cessió venç el proper 30 de juny. Tot i això, l’Ajuntament vol reprendre les activitats que s’hi duien a terme; fet que suposa un cost al voltant de 400.000 euros.

El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, exposa que des del govern municipal s’ha fet contacte per trobar la solució econòmica entre diferents administracions catalanes. Afegeix que l’alcaldessa, Marta Farrés, es va reunir amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i amb el responsable d’Esports  de la Diputació de Barcelona, David Escudé, per apostar per un pla econòmic comú i fer front a les despeses de l’Hospital Temporal Vallès Salut.

“La pista no només és de Sabadell, sinó que és de tot Catalunya. Per això, cal apel·lar altres administracions per afrontar el cost”, assegura Cortés.

L’hospital temporal continuarà muntat fins al juny d’aquest any. Tanmateix, Cortés afirma que “la previsió és iniciar les obres immediatament per tenir-la a punt per a l’inici de la temporada de pista coberta d’aquesta tardor”. La reforma de la Pista es desglossa en la reconstrucció de l’estructura de la pista, la renovació de tot el paviment sintètic i l’homologació esportiva de la pista pels estaments federatius.

Propostes desestimades

El 24 de gener, Ciutadans llança la proposta de convertir l’hospital temporal en un centre massiu de vacunació contra el coronavirus a partir de la primavera, quan hi haurà més vacunes disponibles. Davant la proposta, Eloi Cortés, es desentén i recorda que no és l’Ajuntament qui pot prendre decisions d’aquest tipus, ja que no és la seva competència.

Així mateix, Cortés destaca que l’Ajuntament pretén recuperar l’espai esportiu, però que “no faran prediccions ni prendran decisions aventurades, ja que si la situació epidemiològica canvia s’haurà de buscar alternatives”.

Foto portada: muntatge de l’hospital temporal a la Pista Coberta, aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.