Foto portada: la portaveu de l'Entesa, Virgínia Domínguez, i el regidor Maties Serracant. Autor: David B.

L’Entesa veu irregularitats en les edicions anteriors del Sabadell Smart Congress

L’Entesa per Sabadell insisteix en qüestionar la gestió del Sabadell Smart Congress, almenys de les seves dues primeres edicions. Segons aquest grup de l’oposició municipal, la gestió econòmica està basada en el malbaratament.

En un comunicat anterior l’Entesa ja va posar de manifest que gairebé tot el finançament del Sabadell Smart Congress prové d’empreses que tenen concessions de l’Ajuntament. Assenyalen, per tant, que el consistori paga indirectament el congrés i diuen que les empreses l’han de finançar a mode “d’impost revolucionari”. Les dures declaracions de la passada tardor no van tenir resposta del govern socialista local. Mesos després, l’Entesa hi torna.

Ara asseguren que el cost de portar el sociòleg i economista Jeremy Rifkin l’any 2013 va ser de 33.000 euros:

19.239 euros en concepte d’honoraris i participació en el congrés, 12.184 euros en concepte de viatges i logística, i 1.215 euros per l’allotjament, un cost d’escàndol i absolutament sobredimensionat en relació al servei aportat”, asseguren en comunicat

Rifkin, reputat economista de fama mundial, va fer una conferència inferior a les dues hores a Sabadell i una breu atenció als mitjans de comunicació presents. Després va dinar amb una delegació municipal encapçalada per l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, on van sorprendre els seus peculiars gustos gastronòmics. I, segons ha sabut iSabadell, va demanar allotjar-se a l’Hotel Arts de Barcelona tres dies, viatjar en primera i ser recollit per limusina. L’Entesa considera “immoral i reprovable” que un acte organitzat per l’Ajuntament inclogués una despesa així, tot i que són conscients que és el preu de portar a referents internacionals.

El paper d’IDP

Però la principal crítica del grup no va lligada amb la xerrada de Rifkin sinó en el paper de l’empresa IDP, que va coordinador la secretaria científica. Segons assegura l’Entesa, la tramitació és irregular en l’edició 2014. Es van presentar tres empreses amb tres ofertes iguals (42.000 euros), amb l’únic canvi de la imatge i el tipus de lletra. A més, les dues empreses que van perdre el concurs no tenien experiència en el sector.

L’Entesa constata que és un pressupost desproporcionat, que en cap cas no és equivalent amb el valor dels serveis realitzats a preu de mercat, i que la tasca realitzada no queda posteriorment justificada”.

Finalment, lamenten que el govern local no ha respost per cap forma a les seves denúncies. Avui, després de presentar la tercera edició del Sabadell Smart Congress, ni l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, ni el tinent d’alcalde Josep Ayuso han volgut precisar res a la premsa ni respondre les acusacions del grup opositor.

Foto portada: la portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, i el regidor Maties Serracant. Autor: David B. 

One Comment