Marisol Martínez. Autor: David B.

Guanyem vol “contundència” contra les màfies que ocupen pisos

L’alcaldable de Guanyem Sabadell i actual tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Marisol Martínez, ha apuntat aquest divendres en roda de premsa davant els Jutjats de Sabadell que “s’ha de tenir més valentia per combatre les màfies que fan negoci amb les ocupacions de pisos”.

Per resoldre aquest problema de convivència que porta molts maldecaps en alguns barris, Martínez proposa crear una taula de treball “on hi siguin en primer lloc les entitats bancàries, perquè són propietàries d’aquests pisos. En segon lloc la Fiscalia, qui ha de tenir un paper important, i en tercer lloc la policia, perquè actuí sobre aquestes màfies que fan negoci”.

La regidora de Guanyem Sabadell ha subratllat que “hem de diferenciar entre les famílies que necessiten un habitatge i acaben ocupant-lo i els mafiosos, que abusen d’aquesta necessitat que té la població per fer negoci”.

Martínez ha explicat que s’han de millorar els mecanismes de Serveis d’Acció Social de tal manera que les famílies que necessitin assistència pública, puguin tenir garantit el seu dret a l’habitatge. “Si serveis socials no funciona bé, l’hem de millorar”, diu.

Habitatges ocupats a Sabadell

Segons dades de l’Ajuntament, a Sabadell hi ha 992 pisos ocupats i 2.985 persones empadronades en aquests habitatges. A la ciutat hi ha un total de 19 blocs ocupats sencers, 37 edificis amb dos o més habitatges ocupats, 103 cases unifamiliars i 30 habitatges del parc públic que estan ocupades.

Foto portada: els membres de la candidatura de Guanyem Sabadell, Jaume Marco, Marisol Martínez i Carlos Lorente. Autor: David B.