Joan Mena, Isabel Franco i Edu Navarro d'Unidas Podemos

Mena (En Comú Podem): “L’ingrés mínim vital garantirà la dignitat de vida de totes les famílies”

Unidas Podemos ha visitat Sabadell per desgranar algunes de les claus de la prestació econòmica coneguda com a ingrés mínim vital, recentment aprovada pel govern de coalició de l’Estat. Pel diputat sabadellenc Joan Mena, aquesta mesura pot suposar per Sabadell que les famílies millorin les seves condicions vitals i contribuir a la igualtat social entre barris. 

Els diputats d’Unidas Podemos Isabel Franco i Joan Mena, juntament amb la secretària general de Podem a Catalunya, Conchi Abellán, han celebrat a Sabadell un acte en què han explicat les principals característiques i el funcionament de l’ingrés mínim vital. Es tracta d’una prestació que pretén garantir uns ingressos mínims a famílies i empreses en l’àmbit estatal.

El diputat Joan Mena ha celebrat que el govern de l’Estat estigui enfocant la sortida d’aquesta crisi “pensant en la ciutadania i no en els poderosos”, fent referència a l’anterior crisi del 2007. Pel que fa a Sabadell, Mena confia que la prestació “tindrà una molt bona acollida” a la ciutat. Perquè “a Sabadell tenim al voltant del 10 i el 15% de la població en risc d’exclusió social”, ha recordat. Per tant, “som una de les ciutats de Catalunya amb un percentatge més elevat de població que es podrà acollir a l’ingrés mínim vital”, ha afegit.

“Aquesta mesura vindrà a garantir la dignitat de vida de totes les famílies de la ciutat i servirà també de motor a l’economia local”. A més, “també pot fer d’equilibri i de cohesió social amb les grans desigualtats que existeixen també als nostres barris”, conclou.

Mena ha aprofitat l’ocasió per demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, “que convoqui eleccions ja a Catalunya” per posar fi a “un govern profundament desgastat i dividit”.

Per la seva part, la diputada d’Unidas Podemos per Sevilla, Isabel Franco, ha explicat que aquesta mesura contribueix a “sostenir la vida de la gent en aquests moments però també a llarg termini”. L’objectiu, segons la diputada, és “que ningú quedi enrere ara, però tampoc mai més al nostre país”. A més, ha destacat el fet que aquesta sigui una prestació que es pugui tramitar de forma coordinada amb les comunitats autònomes i que “és molt més senzilla que qualsevol altra renda mínima”.

Foto portada: Joan Mena, Isabel Franco i Edu Navarro d’Unidas Podemos en un acte a Sabadell. Autor: Irene Juárez