Joan Mena. Autor: David B.

Mena, president de la comissió de Ciència del Congrés; Aranda, vicepresident de Defensa

Dos dels tres diputats sabadellencs al Congrés tindran responsabilitats a la cambra espanyola, segons han quedat constituïdes aquest dimarts les comissions de la cambra baixa. Joan Mena serà el president de la comissió de Ciència. Paco Aranda, del PSC, serà el vicepresident de la comissió de Defensa. En total, hi ha 28 comissions parlamentàries.

L’exregidor i exdiputat al Parlament Joan Mena presidirà la comissió de Ciència, Innovació i Universitats del Congrés dels Diputats. El diputat d’En Comú Podem assegura que treballarà per “blindar l’educació pública” i posar-la al servei de la gent comuna. La comissió de Ciència és relativament nova, des de la creació d’un ministeri propi amb l’arribada de Pedro Sánchez al palau de la Moncloa.

Aranda, votant aquest diumenge. Autor. David B.
Aranda, votant el passat 28 d’abril a l’escola Pau Casals. Autor. David B.

D’altra banda, el diputat socialista Paco Aranda serà vicepresident primer de la comissió de Defensa (la comissió estarà presidida per Juan Carlos Girauta, de Cs), i portaveu adjunt del PSOE de Política Territorial. Aranda va ser escollit diputat per primer cop a les eleccions generals del passat 28 d’abril.

Cal recordar que el tercer sabadellenc diputat a Madrid, Gabriel Rufián, ara per ara és el màxim responsable del grup republicà a la cambra espanyola.

Foto portada: Joan Mena, en una entrevista. Autor: David B.