Foto portada: l'alcaldessa de Moncada, Joan Josep Nuet i Joan Berlanga, aquest diumenge. Autor: M.A.Claveria.

Nuet (CeC Podem) acusa Puigdemont, Esquerra i la CUP de “consolidar” les retallades

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa i número 5 de les llistes per Barcelona de Catalunya en Comú Podem, Joan Josep Nuet, ha acusat des de Sabadell la majoria independentista d’oblidar les necessitats de la classe treballadora durant els darrers dos anys. Nuet assegura que tant Puigdemont com Esquerra Republicana i la CUP van “consolidar” els ajustos pressupostaris del govern d’Artur Mas. “Si voleu més retallades, voteu independentista; tindreu més retallades”, ha assegurat.

Nuet ha participat en un acte electoral a Sabadell, tot mantenint que només hi ha una disjuntiva el 21-D: canviar les coses o mantenir-les igual o pitjors amb l’actual política de blocs identitaris. Al seu parer, la política de blocs “només farà que empitjorar les coses i agafar la gent treballadora al mig”. Nuet ha demanat la confiança al votant socialista per fugir de “l’abraçada de l’os” del PP, amb qui comparteixen el bloc del 155. “PP, PSC i Ciutadans van agafats de la mà”, segueix Nuet, qui acusa a Inés Arrimadas i a Miquel Iceta, però també a Carles Puigdemont, de voler governar “només pels seus”. “Només Catalunya en Comú Podem vol governar per a tothom i sobretot per a la gent treballadora dels barris”, ha seguit, tot acusant tant Puigdemont com ERC i la CUP de “consolidar” les retallades de “2.300 milions de pressupost” aprovades per Artur Mas amb el suport d’Alícia Sánchez Camacho (PP) entre 2010 i 2012 i guardar “als calaixos” les inversions en sanitat i educació pública.

Si voleu més retallades, voteu independentista”, ha arribat a pronunciar. “Ja hem provat la majoria independentista dos anys i ens han dut a un carreró sense sortida”, ha seguit, mantenint que Xavier Domènech proposa noves solucions i mà estesa als pactes. “Qui voti a Ciutadans per castigar als independentistes llançarà pedres contra el seu propi cap”, assegura Nuet, qui de seguida veu “el blau del PP sota el taronja de C’s”.

Nuet creu que el 21-D “ha de ser un cop de puny a la taula dels treballadors per dir que ja n’hi ha prou i que estem cansats d’aquesta baralla”. Un centenar de persones han assistit a l’acte, dut a terme a la plaça del Pi del barri de Ca n’Oriac, en un fred matí de diumenge.

Intervenció de Berlanga, a la dreta. Autor: M.A.Claveria.
Intervenció de Berlanga, a la dreta. Autor: M.A.Claveria.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha reivindicat el seu espai polític com “la clau” del 21-D, tot reincidint en la negativa tant a la DUI com a l’article 155 i reivindicant més polítiques socials. Per la seva part, el portaveu d’Unitat pel Canvi a Sabadell, Joan Berlanga, rebutja l’etiqueta d’equidistant del seu espai polític: “no som equidistants; volem un referèndum”, ha destacat, tot lamentant que el procés independentista s’ha “imposat” com a únic tema en l’agenda.

Foto portada: l’alcaldessa de Moncada, Joan Josep Nuet i Joan Berlanga, aquest diumenge. Autor: M.A.Claveria.