Aplaudiments des del balcó. Autor: David B.

Aprovada una moció en suport de les reivindicacions dels sanitaris

El ple municipal ha aprovat per majoria una moció en suport a les reivindicacions del col·lectiu Sanitàries en lluita, que demanen millores laborals i salarials al personal sanitari i més inversió en polítiques de salut. La proposta ha arribat al ple de la mà de l’entitat Casal Can Capablanca i ha trobat la complicitat del PSC, la Crida, Ciutadans i Podem. Esquerra i Junts s’han abstingut. 

Per part de Can Capablanca ha intervingut Txus Merino, membre de Sanitàries en lluita, qui ha assegurat que “feia anys que reivindicàvem millores sanitàries i no ens feien cas. Ens vam adonar amb la pandèmia que estàvem en una situació molt pitjor del que pensàvem”. Merino lamenta que malgrat els aplaudiments durant el pic de la pandèmia ara les seves reivindicacions no troben tant espai i per exemple la consellera d de Salut no es vol reunir amb ells. Merino ha reivindicat una sanitat pública al 100 per cent, amb un únic conveni laboral (per exemple, els professionals del Parc Taulí tenen un de diferent als de l’Institut Català de la Salut). 

La moció ha trobat la complicitat de la majoria de la majoria de regidors. El PSC, la Crida, Ciutadans i Podem han votat a favor. Esquerra Republicana i Junts per Sabadell, els dos partits que conformen el govern català, s’han abstingut. 17 vots a favor i 10 abstencions. La republicana Glòria Llobet ha assegurat que “hi ha alguns acords que estan en camí i que el Govern i el departament de Salut han presentat. El nou pressupost ja incorpora un increment de 1.000 milions, i a la seva modificació els pròxims dies i al del 2021, serà una de les principals prioritats”. Per la seva part, el regidor juntaire Quim Carné ha destacat que estava d’acord amb els acors però veu molt difícil acomplir-los mentre l’Estat mantingui “dèficit fiscal” amb la Generalitat. 

Què diu la moció?

Entre als acords s’insta el govern català a aprovar un increment de recursos en Salut, a elaborar un pla de xoc contra les llistes d’espera, a revertir les retallades salarials, a garantir Equips de Protecció Individual o a fer una taula de negociació per bastir un canvi de model cap a una única xarxa sanitària sense diferències entra la sanitat pública, la concertada o la privada.

Manifestació de Sanitàries en lluita

El col·lectiu Sanitàries en lluita ha convocat aquest dimecres al vespre una manifestació pels carrers de la ciutat per donar suport a les seves reclamacions. Els sanitaris estan convocats a manifestacions similars a les seus del departament de Salut de Catalunya. A Sabadell la manifestació començarà a les 19 hores des de l’hospital Parc Tauí.

Foto portada: aplaudiments des d’un edifici a les vuit del vespre durant el pic de la pandèmia. Autor: David B. 

Comments are closed.