Així s’ha acomiadat Maties Serracant (Crida) del ple municipal

El regidor de la Crida i alcalde de Sabadell entre els estius de 2017 i 2019 Maties Serracant s’ha acomiadat del ple municipal després de sis anys i mig com a representant polític de l’Entesa i des de 2015 de la Crida. Serracant assegura que “no és un adeu sinó un fins ara” tot reconeixent que “no ha estat un camí de roses” i amb un “cert sabor agredolç”. 

Serracant ha estat regidor prop de set anys, quatre d’ells al govern tot i que mig any “a la banqueta per una denúncia trampa”. Ho deixa perquè “ningú és imprescindible però tothom és necessari”. “Ser càrrec electe ha de ser transitori i així ho tenim interioritzat en el nostre codi ètic. No tothom ho entén així a altres partits. Tots són opcions”, ha afegit. “El pas per la institució és una part petita del nostre compromís col·lectiu”, ha seguit.

“No ha estat un camí de roses sinó més aviat el contrari. Massa entrebancs en tot plegat. Això passa factura. Quatre anys de govern. Quatre denúncies. Una administració cada cop més feixuga i en un context marcat per la repressió de l’Estat. Tanmateix acabo satisfet per la feina al govern i l’oposició. La feina al govern marcarà el futur i els debats de la ciutat. Per mi és evident i qui no ho reconegui ara ho farà en el futur. Satisfacció però amb un gust agredolç. Cal una reflexió perquè no vam aconseguir fer més coses”, ha reconegut, preguntant-se pel conjunt del sistema: “cal una administració més capaç i més efectiva”.

Serracant ha demanat “més debat” i més “implicació de la ciutadania” en el dia a dia de la ciutat. Ha demanat “confiança en la ciutat i el país”. Ha acabat demanant “llibertat” tot recordant els encausats del 23-S o els presos del procés.

Valero (Crida): “t’has deixat la pell”

Des de la seva formació política, la Crida, la portaveu municipal, Nani Valero, ha assegurat que el seu compromís ha marcat els darrers set anys de la seva formació, des del compromís contra els desnonaments fins el referèndum de l’1 d’octubre, més les “teves inquietuds sobre el territori i la transformació del paisatge”. “T’has deixat la pell dia a dia, al despatx i al carrer”, ha afegit, contrastant la seva “política honesta” a les “denúncies als jutjats o les dificultats”.

Així han valorat la resta de partits el comiat de Serracant

L’actual alcaldessa, Marta Farrés, ha assegurat que “m’ho passo bé parlant amb el Maties”. “És una de les poques coses positives que té la política, veure punts de vista diferents i ell té aquesta gran capacitat, que és d’agrair”. “L’Ajuntament perd un actiu però estic convençuda que ens seguirem veient i parlant de la ciutat. Tenim Maties per molt de temps”, ha finalitzat.

El portaveu socialista a l’Ajuntament, Pol Gibert, ha reconegut que es van conèixer a les tertúlies de Ràdio Sabadell fa anys i sí ha volgut dir que “mai vaig entendre perquè no va condemnar els fets de la investidura [de Marta Farrés] perquè no anava amb el seu caràcter”. Des d‘Esquerra, Gabriel Fernàndez (l’únic membre del quatripartit que encara és regidor a dia d’avui) ha mantingut que la història el sabrà valorar. “Vam compartit govern i també vam tenir discrepàncies” i ha destacat que “treballar amb tu va ser un desafiament intel·lectual perquè l’esquerra que els dos representem no sempre hem sabut treballar junts perquè l’esquerra té una gran capacitat per dividir-se i vull agrair-te la capacitat de tendir ponts que vas tenir”, ha dit. El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, ha assegurat que Serrracant “es mereix les bones paraules que s’acostumen a dir en aquests casos; el ple perd una persona amb capacitat d’argument i sobretot en algunes matèries on dona gust escoltar-lo fins i tot si no estàs d’acord amb ell”. No obstant pensa que “no va ser un bon alcalde perquè no va mantenir la seva funció institucional tot i que sempre va saber mantenir la cordialitat i no hi ha gaires subjectes polítics tan interessants com ell”. Lourdes Ciuró (Junts) li ha agraït la seva “dedicació a la ciutat” tot sospitant que “ser alcalde segurament ha de ser més complicat del que pot semblar”. Des de Podem, Marta Morell ha assegurat que “em sap greu no haver pogut tenir cordial que teníem fora de la institució; tenim molts punts de vista semblants. Podem i la Crida no estem tant lluny i hem de ser capaços de buscar els punts d’entesa”.

Foto portada: Maties Serracant, en un ple abans de la pandèmia. Autor: David B.

Comments are closed.