Finestres del Grup Municipal d'ERC. Autor: David B.

Cs reclama a Farrés que retiri la simbologia “separatista” de l’Ajuntament

Ciutadans (Cs) ha reclamat a l’alcaldessa de l’ajuntament de Sabadell, Marta Farrés, que faci retirar la simbologia “separatista” que hi ha a la façana del consistori. Es refereixen concretament a les finestres del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en relació als dirigents independentistes empresonats. 

El portaveu de la formació taronja, Adrián Hernández, ha exigit a l’alcaldessa a les acaballes del ple de gener que “retiri aquesta simbologia” i ha avançat que si no es retira ho denunciarà a la Junta Electoral. Hernández ha manifestat que “la resolució obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral”. Per això, requereix “la retirada del edifici públic de qualsevol simbologia partidista que contingui imatges o expressions vinculades o similars a les que utilitzi qualsevol dels partits que concorren a les eleccions”.

“Tot i les diferents resolucions de la Junta electoral, a Sabadell continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions”, ha explicat Hernández

El portaveu ha criticat que els partits separatistes utilitzin les institucions “com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa”. “Volem unes eleccions lliures i no veure com els partits separatistes novament volen adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes”, ha conclòs.

Foto portada: Finestres del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, aquest dimecres. Autor: David B.