Foto portada: captura de pantalla del ple telemàtic.

El ple rebutja la sentència del Suprem que prohibeix les banderes no oficials

Consens a l’Ajuntament, gairebé unanimitat, per rebutjar la darrera sentència del Tribunal Suprem que prohibeix les banderes no oficials als edificis consistorials. Tots els partits excepte Ciutadans han votat a favor de la proposta, que ha arribat al ple de la mà dels partits independentistes (Esquerra, Crida i Junts). 

Els tres partits van intentar debatre la moció en un ple anterior per la via d’urgència però el PSC, Ciutadans i Podem ho van rebutjar enviant-la a la Junta de Portaveus. Finalment aquell àmbit de decisió va acordar celebrar un ple extraordinari per debatre la moció, a continuació del ple també extraordinari que s’ha celebrat aquest divendres.

El regidor de Junts Francesc Baró alerta que la interpretació del Tribunal Suprem “cada cop és més restrictiva”. La regidora de la Crida, Nani Valero, ha alertat que només la senyera, la bandera de la ciutat i la bandera espanyola són oficials, ja que ni tan sols ho és l’europea. “Per nosaltres no és un problema però pels que confien en l’Europa del capital potser han de veure com hem de treure la bandera europea de l’Ajuntament”, ha assegurat. Per la seva part, el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, s’ha felicitat pel consens:

“Fa temps que avisem que la involució dels drets és greu; quan dèiem que el Constitucional o el Suprem retallaven la democràcia, ara ja no només afecta a la bandera independentista o un llaç groc, ara també començar a afectar la bandera LGBTI, la del poble gitano, a la pancarta ‘No a la Guerra’ o a favor dels refugiats. No podem permetre que la sentència faci invisible drets i col·lectius”.

El PSC s’ha mostrat a favor de la moció, tot i que queixosos amb l’argumentació dels partits independentistes, “lluny del que es diu a la moció i als acords que es proposen; si fos pel que han dit avui al ple i no per escrit a la moció votaríem diferent”, segons ha dit el portaveu socialista, Pol Gibert, qui tampoc acaba de veure la “urgència” de debatre la moció just ara, tot i que està a favor de debatre el punt al ple.

“Per què no fem un ple extraordinari sobre les beques menjador o la situació dels CAP? Això no ho plantegen?”.

Per la seva part, la portaveu de Podem, Marta Morell, ha mostrat el seu rebuig a la sentència del Suprem. “És una mala notícia que no tinguem unanimitat”, ha assegurat.

Abstenció de Cs

Ciutadans s’ha abstingut, mostrant-se contrari a debatre el punt al ple ja que la Junta de Portaveus podria haver-ho debatut al no ser un assumpte de competència municipal. I instant els partits a modificar la llei de banderes al Congrés dels Diputats. En tot cas, el portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, ha dit que no li agradava la sentència i la veia “restrictiva” però que els jutges interpreten les lleis i que en un estat de dret cal canviar les lleis.

Foto portada: captura de pantalla del ple telemàtic.