Els bars i restaurants no pagaran el 75 per cent de la taxa de terrasses l’any vinent

L’Ajuntament s’ha compromès a bonificar el 75 per cent de l’import de la taxa de terrasses durant l’any 2021 els bars i restaurants, segons ha aprovat el ple municipal aquest dimarts. A més, s’estudiaran “noves mesures i ajuts econòmics” als establiments afectats per l’aturada econòmica associada a la pandèmia. 

La proposta ha arribat al ple de la mà de Ciutadans, que ha incorporat alguns ajustos per tenir l’aprovació del plenari. El portaveu municipal de Cs, Adrián Hernández, ha animat l’executiu municipal a ser proactiu i prendre mesures perquè hi ha en risc la “cadena de pagaments” de molts petits negocis de la ciutat.

El text aprovat mostra el suport al sector de la restauració, amb 800 establiments i més de 2.000 treballadors a la ciutat, així com la resta de “negocis afectats” per les noves restriccions, i insta el govern català a adoptar mesures per compensar la manca d’ingressos dels establiments. També insta el govern central a ampliar l’ajornament de tributs i la Seguretat Social i posar en marxa noves prestacions per cessament d’activitats de les persones autònomes.

A escala local hi ha una mesura concreta: exempció del 75 per cent de la taxa de terrasses durant l’exercici fiscal 2021. També es subvencionarà la taxa de residus per als establiments obligats a tancar durant el primer estat d’alarma (la passada primavera). Es començarà un estudi per habilitar espais d’aparcament com a terrasses als bars i restaurants que no tinguin espai a les voreres. I es contemplaran noves mesures i ajuts als establiments afectats dins el pla de xoc contra la crisi del coronavirus, aprovat el passat estiu, que comença a quedar curt.

Foto portada: cartell de menjar per emportar, fa uns dies. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.