El govern Farrés es compromet a aprovar el Pla de mandat abans de la tardor

El govern municipal es compromet a presentar el seu Pla de mandat fins el 2023 després de l’estiu. La moció de Ciutadans que exhortava l’executiu a posar negre sobre blanc el seu pla de govern ha aconseguit el vistiplau de tota l’oposició i fins i tot del propi govern, PSC i Podem. 

El Pla de mandat no és obligatori (Bustos mai en va tenir; el quatripartit sí, aprovat el juliol de 2016) però és una eina de prioritzar les actuacions del govern municipal i també de seguir des de l’oposició si es compleix o no. En el seu primer any, el govern socialista i de Podem no l’ha aprovat però ara s’ha compromès a fer-ho aprovant una moció que detalla que s’ha de presentar durant el mes de setembre. Un cop aprovat el Pla de mandat, caldrà aprovar un Pla d’Actuació Municipal (PAM) cada any, que s’haurà de complementar amb el debat de l’estat de la ciutat que es va aprovar fa alguns mesos però que encara no s’ha celebrat.

Hernández (Cs): “què fan els assessors? Ho desconeixem”

El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, també vol saber què fan la mitja dotzena d’assessors del govern, ja que no assisteixen a les reunions entre govern i oposició (comissions informatives). Per exemple, n’hi havia un vinculat a temes aeronàutics que ha deixat el consistori, i tampoc sap què fa l’assessor vinculat a Esports o a Promoció Econòmica. “El tema d’esports és un misteri d’Expediente X i a Promoció Econòmica no hi ha cap activació”, ha insistit. En aquesta línia, la moció demana que compareguin per explicar què fan i quines línies d’actuació tenen fins l’any 2023.

El tinent d’alcaldessa i portaveu socialista Pol Gibert ha mantingut que els assessors assisteixen a totes les reunions on són cridats però que són els regidors qui ha de donar explicacions sobre la seva feina. “Som els polítics els que hem decidit tenir aquests càrrecs de confiança i som nosaltres els que hem de donar la cara”, ha reblat. “Cridi’ls quan vulguin perquè no han deixat de venir mai a cap reunió on se’ls hagi cridat”, ha finalitzat.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, presidint el ple municipal, aquest dimarts. Autor: David B. 

Comments are closed.