La polèmica del Mercat de Campoamor arriba al ple; el PSC manté el seu projecte

L’oposició no veu gens clar el tancament del mercat de Campoamor, es faci al març, cosa que ja s’ha descartat, o més endavant. ERC i la Crida posen en valor el projecte de l’anterior govern per reformar la instal·lació (2,1 milions per convertir-lo en un mercat intercultural). Ciutadans i Junts volen inversions al mercat i al districte sud en general. El polèmic tancament de la llotja ha arribat aquest dimarts al ple, de la mà de l’Associació del Poble del Sud. El text, crític amb el govern, s’ha aprovat. Però el PSC manté el seu projecte. 

La proposta d’enderrocar el mercat va sorgir a la campanya electoral de la mà del PSC, que l’ha volgut implantar als inicis del seu mandat. Volen enderrocar el mercat i construir-hi a sobre un centre cultural, amb habitatges públics i si cal comerços als baixos. La proposta no ha sentat bé a la zona, que ha recollit unes 2.000 firmes de la mà de l’entitat que està liderant l’oposició, l’Associació del Poble del Sud. El govern municipal PSC-Podemos havia posat data al tancament de la llotja: el 31 de març. Queden dos negocis només. Ara es posposa, però l’executiu municipal manté la seva idea.

L’entitat ha portat el debat al ple aquest dimarts, demanant diàleg al govern per veure com redreçar el conflicte. ERC, la Crida, Ciutadans i Junts estan en contra del tancament del mercat. I critiquen que el govern hagi volgut tirar pel dret. Tots han votat a favor d’una moció contra el tancament. El portaveu del principal grup de l’oposició, Gabriel Fernàndez (ERC) ha proclamat la derrota de l’executiu:

“Hi ha una derrota en tota regla d’entendre com es fan les coses a la ciutat, la forma d’entendre-les del PSC, que deia que el volien tirar a terra sense majoria ni consens social. Una temeritat constatada al fracàs com avui constatem”.

El portaveu socialista, Pol Gibert, ha anunciat abans de res el vot favorable a la moció. “Volem avançar amb un canvi conjunt”, ha assegurat, però ha destacat que el projecte socialista té el suport de les quatre entitats veïnals de la zona, els centres educatius i entitats socials del districte. Gibert ha dit que no hi ha hagut cap proposta per llogar una parada i ha acusat determinats ciutadans vinculats a partits de “polititzar” el rebuig a la proposta de l’enderroc. Han recordat que es van presentar a les eleccions amb la proposta de l’enderroc, la van fer pública i van guanyar les eleccions, a Sabadell i als barris del sud.

“Si no tiréssim endavant el nostre programa, què dirien? Que incomplim el programa. Vam ser l’únic partit que es va presentar amb una proposta de projecte pel mercat”.

Des de l’entitat proposant, Ramón Giménez ha recordat que en més de 30 anys no s’ha invertit un euro en millorar la llotja. La moció s’ha aprovat per unanimitat. Però l’enroc entre govern i oposició es manté.

I llavors, què diu la moció?

En essència crear una taula de diàleg i treball entre el govern municipal, els grups de l’oposició i les entitats afectades per mirar de buscar una solució de consens.

Foto portada: la carnisseria, una de les úniques dues parades amb activitat econòmica. Autor: David B. 

Comments are closed.