Foto portada: el Gimnàs Municipal de Sabadell, el 26 de novembre de 2020. Autora: Alba Garcia.

Reyes (Esports), sobre el Gimnàs: “No té sentit oferir un servei públic si ja l’ofereixen els privats”

La polèmica sobre el tancament del Gimnàs Municipal ha arribat al ple municipal, tot i que de retruc. La discussió l’ha colat l’oposició al mig de l’atorgament d’una subvenció al Centre d’Esports Sabadell per la reforma de l’estadi del passat estiu. 

El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha trencat el gel i ha portat la discussió del Centre d’Esports Sabadell al Gimnàs Municipal. Un cop finalitzada la conducció, i ja sobre el polèmic tancament, ha criticat que l’executiu municipal tanqui una instal·lació esportiva deixant sense feina una dotzena de treballadors i sense gimnàs 400 socis. També Nani Valero (Crida) ha assegurat que el tancament s’ha anunciat “d’un dia per l’altre sense donar marge a ningú per parlar-ne”.

En el seu torn, la regidora d’Esports, Laura Reyes (PSC), ha recordat que la instal·lació, gestionada per una empresa externa, és deficitària des de fa bastants anys i tant ella com el regidor Eloi Cortés (aquest en el nom del PSC) han assegurat que l’anterior govern va prorrogar l’any 2017 la gestió fins a finals del 2020 per no tancar la instal·lació.

“Van tenir dos anys per preparar-ho i s’ha arribat a una situació que no hi havia punt de retorn”, ha dit Cortés. Molt planera, l’alcaldessa ha dit que l’anterior govern “va deixar la llufa a qui vingués”.

La instal·lació té una sala de màquines fitness, i es fan activitats esportives en grup, moltes a grups de gent que abans les feia al Mercat de Sant Joan. Però la competència de clubs esportius a la zona (la tradicional del CN Sabadell i la nova de Urban Sports, al carrer Creueta o els gimnasos low cost) és forta i a més la pandèmia de coronavirus ha comportat baixes generalitzades a tots els clubs esportius. En la seva intervenció, la regidora d’Esports a més ha dit que “no té sentit oferir un servei públic si ja l’ofereixen els privats” i també ha parlat de la situació “d’al·legalitat” on l’anterior govern va abocar la instal·lació. No obstant, no ha concretat quina és “l’al·legalitat”.

Reys ha assegurat que el Gimnàs no deixarà de ser una instal·lació esportiva malgrat que caldrà concretar l’ús i de moment no s’ha apuntat cap solució.

Foto portada: la façana del Gimnàs Municipal. Autora: Alba Garcia.