Foto portada: el parc de calistènia del parc de Catalunya. Autor: Mein.es

Sabadell tindrà més circuits de calistènia o ‘street workout’

Sabadell tindrà més circuits de calistènia o street workout. Així s’ha compromès el ple municipal a petició de Ciutadans. Ara per ara només hi ha un circuit integral d’aquesta modalitat esportiva emergent i es buscaran noves localitzacions per ampliar l’oferta abans d’un any i mig. 

L’street workout, calistènia o simplement entrenament al carrer és una modalitat esportiva amb cada cop més adeptes, que practiquen a la via pública, de forma gratuïta i a partir del propi pes del cos i diferents estructures fixes. Només hi ha una àrea d’aquest tipus a la ciutat, a la part elevada del parc de Catalunya, al costat de la gran teranyina del parc de Catalunya.

Ciutadans ha demanat al ple que s’estudiïn més enclavaments de Sabadell on es puguin instal·lar recintes d’aquest tipus, accessibles també per a persones amb mobilitat reduïda i que s’acabin instal·lant en un període de temps moderat, abans de la primavera de l’any 2022. La moció ha sortit endavant per unanimitat. Alguns partits, com Junts, la Crida i Podem, han mostrat el seu recel pels circuits de calistènia en el context de la pandèmia ja que es produeix contacte entre les instal·lacions i els usuaris. “Cal assegurar que es garanteixi la salut dels usuaris”, ha assegurat el regidor de Junts Quim Carné.

Foto portada: el parc de calistènia del parc de Catalunya. Autor: Mein.es