Foto portada: el campus de la UAB a Sabadell, aquest dijous. Autor: David B

Unanimitat política per demanar que Sabadell tingui el Grau d’Infermeria de la UAB

Unanimitat al ple per demanar que s’implanti formació universitària a la ciutat en l’àmbit d’infermeria. De fet la proposta ja ha arribat al ple de forma inusual: de la mà de tots els grups, que han presentat una moció conjunta. 

En els acords aprovats es demana (bàsicament a la Generalitat, que és l’administració competent) que s’implanti formació universitària pública en l’àmbit d’Infermeria. El moviment permetria augmentar l’oferta universitària a la ciutat en un sector del qual hi ha més demanda que oferta i reequilibrar les ubicacions d’equipaments estratègics, descentralitzant els estudis de Barcelona o els grans campus universitaris catalans. Ara s’ha aprovat aquesta moció, a mode de petició, que es traslladarà a les conselleries implicades a Catalunya i als ministeris competents del govern estatal.

En una fase inicial, la UAB podria impartir els estudis a la seva seu, ubicada al barri de Covadonga. A llarg termini, però, es pot facilitar la ubicació de l’Escola d’Infermeria a la nau de l’antiga fàbrica Artextil, a la Gran Via, ben comunicada en transport públic i molt a prop de la Corporació Sanitària Parc Taulí, on ja s’imparteixen estudis del Grau de Medicina.

Quina és l’actual oferta universitària a Sabadell?

Sabadell té diversos estudis universitaris. La UAB té el campus ubicat al barri de Covadonga, on hi ha la facultat d’Economia i Empresa, amb els graus de Compatibilitat i Finances i Empresa i Tecnologia, l’Escola d’Enginyeria, amb el Grau de Gestió Aeronàtica, els màsters de Gestió Aeronàutica i de Logística i Gestió de la Cadena de Subministrament. Al Parc Taulí hi ha la Unitat Docent de la UAB, que imparteix tercer, quart, cinquè i sisè de Medicina. I finalment l’Escola de Disseny, vinculada a la Universitat Ramon Llull, que imparteix el Grau en Disseny, el Màster en disseny d’interfícies i Experiència d’usuaris, el postgrau en disseny de calçat i els Bachelor en Smart Design i en Humanitats Digitals. En total, hi ha 1.672 alumnes. Nou de cada 10 resideixen fora de Sabadell.

Foto portada: el campus de la UAB, a Covadonga, el passat mes de gener. Autor: J.d.A.