Maria Sirvent i Gloria Rubio. Autor: Cedida.

La CUP veu possible expropiar habitatges buits a la banca

La CUP ha presentat aquest dimarts un informe jurídic elaborat pel Col·lectiu Ronda per facilitar que els ajuntaments puguin expropiar els habitatges buits als bancs “sense compensació”.

Els anticapitalistes han detallat que l’informe ha detectat tres “escletxes legals” per tal que els consistoris puguin fer-ho, entre les quals hi hauria la declaració del problema de l’habitatge com una “catàstrofe social”.

“Es tractaria de modificar el pla local de protecció civil incloent la situació d’emergència residencial com a risc greu de catàstrofe pública”, ha assenyalat la regidora d’habitatge de la CUP Sabadell, Glòria Rubio. La segona via o ‘escletxa’ seria l’elaboració d’un pla d’obres o serveis municipal adequat –que ja s’ha utilitzat en el desenvolupament d’infraestructures-, mentre que la tercera via o ‘escletxa’ seria a través de la modificació dels plans generals urbanístics o POUM.

“Sabem que els límits competencials i les línies vermelles de la legislació estatal i autonòmica ho dificulten tot plegat”, ha reconegut Rubio. “Però des del municipalisme hem d’explorar immediatament aquests procediments legals per a l’expropiació definitiva dels milers d’habitatges buits propietat de bancs i retornar-los la seva funció social”.

“La normativa actual, lluny de resguardar la funció social de l’habitatge, és un instrument afilat que fomenta polítiques que incentiven l’especulació”, ha denunciat la diputada de la CUP Maria Sirvent.

Foto portada: La diputada de la CUP Maria Sirvent i la regidora d’habitatge de la CUP Sabadell, Glòria Rubio. Autor: ACN.

Comments are closed.