Foto portada: una mascareta transparent.

Proposen l’ús de mascaretes transparents pel personal municipal d’atenció al públic

Ciutadans ha reclamat al govern de PSC i Podem “que es garanteixi l’ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal que manté contacte amb el públic”. Així es facilitarà la lectura dels llavis a persones sordes. 

Amb aquesta mesura, el portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández assegura que “facilitem la lectura de llavis a persones sordes o amb problemes auditius, una cosa impossible amb les actuals mascaretes opaques”.

“Les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l’audició de les persones amb implant coclear”, assegura Hernández. “Tampoc ajuden a la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, els nens o fins i tot al col·lectiu de persones amb trastorn de l’espectre autista”.

En aquest sentit, el portaveu ha recordat que “tots els ciutadans tenen dret a accedir a l’administració i als organismes públics en igualtat de condicions”, per la qual cosa “és necessari eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets”.

Foto portada: una mascareta transparent.