Escola Industrial. Autor: David B.

Junts vol que l’Ajuntament faci un protocol per actuar en cas d’assetjament sexual a alumnes

Les denúncies de presumptes assetjament sexuals a l’institut Escola Industrial o l’Escola Pia arribaran al ple de novembre. Junts per Sabadell vol que el consistori redacti un protocol per actuar en cas d’assetjament sexual del cos docent o monitors cap als alumnes i menors. 

Hi ha denúncies a tres centres escolars de la ciutat: comportaments sexistes tant a l’Escola Industrial com a l’Escola Pia i també una nova pàgina d’Instagram que denuncia fets similars d’un professor a l’institut Pau Vila. “A més hi ha una tardança perquè s’estan denunciant temps després de succeir els fets i quan van passar les noies no se sentien prou segures o prou convençudes de que allò que era estrany era un comportament sexista. Hi havia poca sensibilitat, fins i tot als propis centres educatius”.

Per tot plegat, la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró, constata que “encara falta sensibilització i costa posar el focus en conductes que són intolerables: micromasclismes per exemple. Cal apostar més per la formació continua també als centres”, assegura la portaveu juntaire. Ciuró assegura que hi ha protocols d’assetjament entre els mateixos alumnes.

“Però no queda ben recollit o prou clar cap tipus de protocol que vagi a protegir els alumnes d’aquells fets que fan els seus mestres o l’entorn educatiu que ha de fer la tasca docent. Pretenen que l’Ajuntament, dins dels protocols que es treballen, es faci un per implementar i seguir les conductes que poden significar abús sexuals de mestres o directius dels centres educatius vers les alumnes”.

El punt més novedós de la moció seria fer un protocol per prevenir, detectar i actuar en casos d’assetjament sexual en l’àmbit escolar entre personal docent i alumnes. D’altra banda, es vol que s’ampliï l’àmbit del protocol a la resta d’entitats esportives, socials i cíviques de la ciutat per fer-lo també servir a les activitats extraescolars.

Foto portada: la façana de l’institut Escola Industrial, fa uns dies. Autor: David B.