Foto portada: un moment de la moció de censura, divendres. Autor: PSC / cedida.

PSC, CiU i PP uneixen forces a Sentmenat per tombar Marc Verneda

La socialista Montserrat Rueda és des de fa uns dies nova alcaldessa de Sentmenat. El PSC ha unit les seves forces a CiU i PP per fer caure el govern presidit per Marc Verneda (Assemblea Ciutadana de Sentmenat). Verneda governava amb el suport del PSC fins fa unes setmanes, quan van sortir del govern. Ara l’encapçalaran després d’una moció de censura divendres passat.

En les eleccions municipals de maig de 2015 la llista més votada va ser l’encapçalada per Marc Verneda, qui va ser escollit alcalde formant govern amb el PSC. Els comicis van donar un triple empat a tres regidors entre la confluència d’esquerres Assemblea Ciutadana de Sentmenat, CiU i el PSC. L’ACS i el PSC van unir forces inicialment però el pacte de govern es va trencar a principis del mes de setembre. L’ACS i el PSC s’acusen mútuament de la trencadissa del govern d’esquerres. La confluència d’esquerres assenyala directament l’ego de l’ara alcaldessa Montserrat Rueda. L’exalcalde socialista del municipi Josep Vilaró s’ha mostrat públicament contra la moció donant suport a Verneda.

Però ara una moció de censura ha col·locat la socialista Montserrat Rueda com a nova alcaldessa. Ha tingut els vots favorables dels tres regidors de CiU i de l’únic regidor del PP. El nou govern té set regidors d’un total de 13 i per tant majoria absoluta al ple. L’ACS i els dos regidors d’Esquerra han votat en contra mentre que el regidor de Ciutadans s’ha abstingut.

Foto portada: un moment de la moció de censura, divendres. Autor: PSC / cedida. 

 

One Comment