Foto portada: el regidor de Serveis Municipals de Sabadell, Lluis Perarnau. Autor: David B.

Demanen la dimissió del regidor de Seguretat per l’ocupació de l’Ajuntament

  • Cs i PP demanen que l’Ajuntament condemni oficialment l’ocupació dels CDR. 
  • El partit taronja vol saber quines “concessions” va fer Serracant a canvi d’acabar l’ocupació. 

L’ocupació durant 24 hores de l’ajuntament de Sabadell per part del CDR ha de tenir conseqüències polítiques, asseguren les forces constitucionalistes. El PSC i Ciutadans demanen la dimissió del responsable polític de la Policia, el regidor de Seguretat, Lluis Perarnau. Els taronjes i el PP demanen també que el consistori condemni formalment l’ocupació. 

Els partits constitucionalistes (PSC, Ciutadans i PP) sumen ara mateix set dels 27 regidors, malgrat que les urnes els van atorgar nou dels 27 regidors. Els representants dels tres grups veuen connivència quan no complicitat entre l’executiu municipal i el CDR durant l’ocupació. “Van campar al seu aire per l’Ajuntament”, diu el portaveu popular, Esteban Gesa. Els socialistes van més enllà: acusen Perarnau de donar ordres a la policia de no acostar-se a l’edifici consistorial durant l’ocupació.




Per tot plegat, el PSC i Ciutadans demanen la dimissió de Lluis Perarnau, responsable polític de la Policia Municipal en quant regidor de Seguretat. “Per la seva ineficàcia”, diuen els socialistes i perquè en altres accions anteriors ja ha demostrat que “no està a l’alçada del càrrec”. Es dóna la circumstància que Perarnau no porta ni un any com a regidor, però la gestió de la policia i el seu enfrontament amb els representants sindicals, més el cas SMATSA ja que també és responsable de Serveis Municipal, l’estan comportant grans crítiques.

“Concessions”

El PSC manté a més que les explicacions de l’alcalde, Maties Serracant, aquest dilluns a la resta de portaveus municipals han estat “insuficients”. “La gestió d’aquesta crisi no ha estat a l’altura”, diu Gibert. “La seguretat de l’edifici ha estat nul·la”, abunda el portaveu municipal socialista, Josep Ayuso, ja que ni es va identificar els ocupants que van dormir al consistori la nit de divendres a dissabte. “És surrealista” el paper de l’alcalde, diu Fernández (Cs), que “va donar totes les facilitats possibles als ocupants perquè entressin i sortissin de les dependències municipals i fins i tot perquè organitzessin activitats en plena plaça de Sant Roc sense el permís oficial corresponent”. “La facilitat amb la que se’ls ha deixat ocupar l’Ajuntament i la impunitat que han tingut ens ha deixat atònits”, diu Gesa, portaveu municipal del PP.

Moció per condemnar l’ocupació

Per la seva part, el grup municipal de Ciutadans portarà al ple una moció per condemnar l’ocupació de la Casa Gran. Volen que s’expliqui el contingut de les “concessions” que es va fer al CDR sense donar-los caràcter de “normalitat com s’està fent”, diu el portaveu de Cs, José Luis Fernández.

“Precedent”

Els tres grups opositors van a parar a la mateixa pregunta: ‘que passarà si qualsevol grup vol ocupar l’Ajuntament per altres demandes?’. “Potser el proper cap de setmana ocupa l’Ajuntament un altre col·lectiu, per reivindicar el contrari del que demanen els CDR”, avisa Gesa. “Tot plegat crea un precedent molt perillós”, conclou el regidor conservador: “molts veïns ja estem farts”.

Foto portada: el regidor de Seguretat, Lluis Perarnau, en un ple. Autor: David B. 

Comments are closed.