“Que el que surti, surti, i que hi hagi transparència”

A Sabadell la jornada electoral ha arrencat sense incidents i amb totes les meses constituïdes. Es tracta de la segona jornada electoral al Parlament que cau entre setmana, ja que la primera va ser el 20 de març del 1980, en les primeres eleccions al Parlament restituït.

Aquest dijous electoral s’està desenvolupant sense incidents als col·legis electorals de Sabadell. Al Ferran Casablancas, a la Concòrdia, una de les votants ha estat Anna Vila; fa visites domiciliàries i hi ha anat entre una i l’altra. Vila assegura que “l’1 d’octubre, per exemple, vaig votar, però una mica descontenta perquè no es va poder fer bé. I una mica amb la sensació que no servia tampoc de gaire, que no era gaire fiable el resultat. Ara crec que el resultat pot ser fiable i tinc ganes que es vegi realment què vol la gent”.

Anna Vila, després de votar, al Ferran Casablancas. Autor: A. Pujadas.
Anna Vila, després de votar, al Ferran Casablancas. Autor: A. Pujadas.

A la Roureda hi ha dos espais de votació ben propers. D’una banda, La Sala Miguel Hernández acull tres meses, i d’altra banda, l’escola Xaloc n’acull cinc més. És en aquesta escola on ha votat Jonathan Martínez, que treballa a la tarda i per tant ha pogut votar aquest matí. Martínez espera que el dia transcorri “com una jornada normal. Espero que siguin unes votacions justes i que guanyi el millor, que facin canvis”.

Un dels col·legis electorals que ha generat més expectació aquest dijous ha estat l’escola Nostra Llar. Allà hi ha votat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i va ser un dels col·legis on la Policia Nacional va actuar en el referèndum de l’1 d’octubre. Un dels votants, Francesc Roca, jubilat, explica que “des que ens van permetre votar a les primeres eleccions, sempre voto als mateixos”. Roca és una de les persones que porta un llaç groc a la solapa. “Ho porto per protestar contra aquests de prohibir, prohibir i prohibir. A més a més, vaig tenir la sort o la desgràcia que quan van venir a destruir aquest col·legi l’1 d’octubre estava aquí i vaig veure coses que no les havia vist mai”, assegura Roca.

Francesc Roca, aquest dijous a l'escola Nostra Llar. Autor: A. Pujadas.
Francesc Roca, aquest dijous a l’escola Nostra Llar. Autor: A. Pujadas.

Veient l’expectació que han generat aquestes eleccions, a l’escola Joanot Alisanda Miguel Reche, professor, espera que “tots els partits juguin net, que no comencin a buscar excuses i que sapiguem veure les coses amb perspectiva. Estem farts de manipulació cap a una banda i cap a l’altra, volem que el que surti, surti, i que hi hagi transparència, que crec que n’hi haurà, i no volem que hi hagi gent que no accepti el resultat, perquè seria una presa de pèl als demòcrates”. Al migdia, la participació era del 35,6 per cent (més info: ‘La participació a les 13 hores és del 35,6 per cent‘).

Foto portada: Miguel Reche, al Joanot Alisanda. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.