Ramon Tremosa CiU

Ramon Tremosa: “El referèndum català és l’oportunitat de la política espanyola d’entrar al segle XXI’

  • Sabadell celebra l’acte central de Convergència i Unió al Vallès Occidental.

  • Els candidats han recordat la importància d’anar a votar el proper 25 de maig.

Aquest divendres s’ha celebrat a Sabadell l’acte central de CiU al Vallès Occidental. El míting presidit per Ramon Tremosa, cap de llista de les eleccions europees per CiU, ha comptat també amb la presència del número dos de la llista, Francesc Gambús i Carles Rossinyol, portaveu de la formació a l’ajuntament de Sabadell. L’acte s’ha celebrat a l’Auditori Unnim, al qual han assistit prop de 400 persones.

El miting ha començat passades les 8 de la tarda amb la intervenció de Ramon Tremosa. El candidat ha emplaçat el Govern espanyol a acceptar la celebració de la consulta del proper 9 de novembre a Catalunya, seguint l’exemple de David Cameron al Regne Unit.

El referèndum català és l’oportunitat de la política espanyola d’entrar al segle XXI, respectar la voluntat de la gent i millorar la qualitat democràtica”, ha assegurat Tremosa.

Seguidament ha intervingut Carles Rossinyol, convidant la ciutadania a anar a les urnes el 25 de maig. El portaveu de CiU ha recordat la importància d’aquest moment. “Un moment històric al qual els catalans podran començar a decidir per ells mateixos. Tot i que la sobirania de Catalunya no es decideix en aquestes eleccions” -manifestà- “el resultat serà important”. Rossinyol ha recordat a més la importància de tenir un bon representant a Europa i sens dubte ha afirmat que Tremosa ho és. “Ramon ha fet més preguntes al Parlament Europeu que tots els parlamentaris del Partit Popular junts”, ha apuntat.

Carles Rossinyol
Carles Rossinyol dirigint-se a l'auditori, aquest divendres. Autor: David B.

La intervenció de Francesc Gambús s’ha centrat en donar arguments a favor de la unió amb Europa. Gambús ha recordat la rellevància d’alguns projectes europeus com el programa LIFE, el qual ha contribuït al desenvolupament de la regió i ha permès donar treball a moltes famílies. El candidat ha acabat la seva intervenció reivindicant la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a la Catalunya i a l’Europa d’avui. “Tot el que he après d’Europa m’ho ha ensenyat la Concepció Ferrer, i tot el que sé de política la vicepresidenta Joana Ortega” va afirmar.

L’acte ha finalitzat amb una nova intervenció de Tremosa, apuntant que “la culpa de que no hi hagi més Europa no és de països com Alemanya, sinó dels països centralistes com Espanya”.

El candidat ha esmentat algunes de les grans mancances d’Europa, les quals el partit tindrà en compte i tractarà de solucionar. Tremosa ha defensat la unió ferroviària, fiscal i financera entre d’altres. No tenir una Unió Fiscal fa que Espanya tingui el frau fiscal més alt d’Europa” ha afirmat. Per últim, ha recordat alguns dels “beneficis de la poca Europa que tenim” així com el treball que ha fet CiU a Europa en aquests anys. Ha recordat la eliminació del Roaming per exemple o l’aprovació de la construcció del corredor Mediterrani. “Es feina nostra donar un missatge molt clar a Europa” va dir per finalitzar, animant així als ciutadans a votar en les pròximes eleccions.

Foto portada: Tremosa en un moment de la seva intervenció. Autor: David B.

One Comment