Foto portada: final de l'acte. Foto: @cupnacional via Twitter.

Riera (CUP) alerta que “som més a prop del règim del 78 amb la connivència dels partits sobiranistes”

El diputat de la CUP Carles Riera ha carregat contra l’actual Govern perquè, segons ell, “som més a prop d’una recomposició del règim del 78 amb la connivència dels partits sobiranistes que no pas d’exercir l’autodeterminació com el poble es va guanyar l’1-O”.

En un acte a Sabadell que ha donat el tret de sortida per les eleccions municipals del 26 de maig amb la presentació de les 196 candidatures que aniran dins la coalició Alternativa Municipalista i una desena més de processos de confluència que s’han traduït en candidatures locals i agrupacions d’electors, Riera ha assegurat que no permetran que “tanquin per dalt el que el poble ha obert per baix amb la seva lluita, el seu esforç i el seu sacrifici” i per aquest motiu ha reivindicat un enfortiment dels ajuntaments per “retornar la capacitat de decidir al poble, per sobre de límits i imposicions”.

“Volem municipis valents, que retornin sobirania al poble, que mantinguin viva, oberta i combativa la insurrecció democràtica i desobedient que el poble va protagonitzar l’1-O”, ha explicat Riera.

Per la seva banda l’Eulàlia Reguant, del secretariat nacional de la CUP, ha afirmat que el seu partit és “l’alternativa democràtica per un país que pugui decidir-ho tot” malgrat que alguns els vulguin “esborrar del mapa”. “Hem vingut per quedar-nos i per ser claus en el procés de democratització”, ha afegit tot afirmant que amb la CUP el “règim no aguantarà”. “Els països catalans som la seva esmena a la totalitat”, ha conclòs.

A més d’Eulàlia Reguant i els diputats Carles Riera i Natàlia Sánchez, han participat en l’acte de Sabadell una vintena de ponents que han presentat els eixos bàsics cupaires que se centren a impulsar des dels municipis la transformació del model actual i la construcció de l’alternativa.

Foto portada: final de l’acte. Foto: @cupnacional via Twitter.