Esmorzar premsa CiU 2016. Autor: A. Pujadas.

Rossinyol (CiU): “el govern de Sabadell és poc útil i poc capaç”

El grup municipal de CiU tanca l’any en un esmorzar amb la premsa local en què assegura que el govern quadripartit és incapaç de tirar endavant grans projectes perquè és “poc útil i poc capaç” per Sabadell.

El portaveu i regidor del grup municipal de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, ha resumit l’any i mig que fa que és al govern Juli Fernàndez com “un govern poc útil i poc capaç per la ciutat, que no està resolent coses, i és més, a més de no resoldre els temes que estan sobre la taula, està creant problemes nous”, ha assegurat Rossinyol sobre l’executiu format per Unitat pel Canvi, ERC, la Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell.

Per què creuen que el govern de la ciutat “és poc útil i poc capaç”?

Rossinyol ho atribueix a “l’ambient enrarit amb el personal de l’Ajuntament”, prova d’això, segons el portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT) a Sabadell, són els conflictes laborals amb els treballadors de Ràdio Sabadell i la Policia Municipal; Rossinyol també assegura que el govern local “té problemes amb les empreses concessionàries de serveis públics com SMATSA (recollida de residus) i Torra SA (funerària), que han generat problemes greus”, assegura en relació a les crítiques que han rebut ambdues empreses per diferents qüestions sobre el servei que presten.

El cap de files del grup municipal de Convergència i Unió també considera que els membres de l’executiu local “no són capaços de tancar cap tema, fins i tot encara que hi hagi hagut mocions en el ple que els instava a fer-ho”, i aquí Carles Rossinyol ha posat d’exemple diverses propostes presentades per la seva formació com la recuperació de la caserna de la Guàrdia Civil, l’edifici de Correus i el castell de Can Feu, entre altres.

Temes importants que vénen de fa temps i malgrat posar-nos d’acord tots els grups municipals no són capaços de tirar endavant”, ha assegurat Rossinyol.

D’altra banda hi ha més temes, encara que no han estat aprovats pel ple, que malgrat tot Rossinyol assegura que són “molt importants per la ciutat i que continuen estant penjats”, segons el portaveu del PDeCAT, com per exemple el Passeig de la Plaça Major, el Museu de la Indústria Tèxtil, l’ús d’espais privats d’ús públic o la millora del paviment de la ciutat. Aspectes als quals el govern local “tampoc hi està donant resposta”, segons Carles Rossinyol, el de nou cap de l’oposició a l’ajuntament de Sabadell (més info: La trencadissa socialista es fa visible al ple: com afecta els regidors no adscrits i al PSC?).

Rossinyol critica el doble discurs de la Crida sobre la corrupció

Carles Rossinyol creu que la Crida per Sabadell té un doble discurs sobre la corrupció, ja que quan aquesta afecta “als altres són molt fonamentalistes, molt radicals, però quan els afecta a ells representa que hem de fer la vista grossa tots plegats”, cosa que s’ha de denunciar segons el regidor, en referència a l’actuació de la formació anticapitalista amb la investigació sobre Maties Serracant (Crida).

Un govern i uns partits que havien fet bandera de l’ètica, cosa que trobem perfectament adequada, fent gala públicament que farien una actuació política exemplar en aquest àmbit, ens trobem que tenen un regidor que és imputat per, presumptament, coaccionar funcionaris, cosa que per nosaltres és corrupció, perquè resolguin informes en benefici de les seves idees, dels seus projectes, i per afavorir un determinat grup, en aquest cas, per dir les coses clares, El Tallaret“.

Rossinyol ha conclòs la roda de premsa assegurant que l’equip de govern no ha estat capaç de tirar endavant “dos dels seus temes estrella: la municipalització i deixar enrere tots els casos de corrupció”. El cap de files associat al nou PDeCAT creu per tots aquests motius que la ciutat està “encallada” i amb un “govern poc útil i poc capaç” de tirar endavant els projectes de ciutat. Preguntat pel paper de l’alcalde Juli Fernàndez, Rossinyol ha assegurat que “no exerceix lideratge” i és per això que tampoc veu un projecte de futur per a la ciutat, perquè “ara és anar tirant”, ha afegit.

Foto portada: Els regidors del grup municipal de CiU, aquest matí en un bar del Centre. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.