Rossinyol (CiU): “Europa mirarà els suports que tingui el partit del president en les europees”

El portaveu de Convergència i Unió a Sabadell, Carles Rossinyol, ha aprofitat la roda de premsa setmanal de la principal formació de l’oposició a Sabadell per valorar la campanya de les europees. CiU apel·la al vot útil sobiranista, ja que “Europa mirarà quins suports polítics té la força que dóna suport al president de Catalunya”.

Rossinyol creu que “cal que el procés sobiranista surti reforçat” dels comicis del 25 de maig, però que no val igual votar a CiU que a altres forces que donen suport a la consulta per la independència, com ERC o ICV-EUiA.

Europa mirarà l’endemà de les eleccions quins suports té el president de Catalunya, Artur Mas, i quins suports té el partit del president que lidera el procés. El missatge més clar de reforç al procés és votar Convergència i Unió”, manté.

Així assegura que Europa mirarà amb profunditat els resultats a Catalunya i Escòcia. També mantenen que en el dia a dia parlamentari a Brussel·les i Estrasburg caldrà “gent amb entrada a les institucions europees. Ramon Tremosa la té. Ara no valen experiments”, ha dit Rossinyol, en la línia del que va dir fa uns dies Artur Mas, en referència vetllada a la inexperiència parlamentària, per exemple, de  Josep Maria Terricabras o Ernest Maragall, candiats d’ERC.

Valorant la campanya electoral, Rossinyol lamenta que s’ha centrat més en baralles internes i crítiques a la gestió dels governs que en propostes plenaments europees. Demana una “molt alta participació a Catalunya” per mostrar el compromís europeu del país, però és conscient que el context no sembla de gran participació.

Foto portada: regidors de CiU, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.

One Comment