Foto portada: Rufián, a l'escola Ribatallada, votant aquest migdia. Autor: David B.

Rufián acusa a l’Estat de ser una “petita Turquia” per la sanció a Junqueras

El diputat d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, acusa a l’Estat espanyol de ser una “petita Turquia” per la sanció imposada a Oriol Junqueras per la seva entrevista a Rac-1. El diputat republicà ha demanat als votants que recordin de forma “intensa” tota la repressió de l’1 d’octubre.

Rufián ha votat a l’escola Ribatallada de Sabadell, al migdia. Ha valorat la sanció a Oriol Junqueras, que no podrà sortir de la seva cel·la a la presó d’Estremera durant cinc dies per concedir una entrevista radiofònica i participar en un acte de campanya.

Vull que tothom voti el que voti imagini que pot arribar a ser, deixant de banda que no passaran el nadal amb la seva família simplement per donar veu a la immensa majoria de la població de Catalunya. Estar cinc dies sense sortir d’una cel·la d’onze metres és una barbaritat que fa de l’Estat espanyol una petita Turquia”.

Rufián demana “tanta participació que fins i tot se n’adonin aquesta nit a Estremera”. I demana votar de forma “intensa” però també a recordar de la mateixa forma “els butrons, vidres trencats, cops, patades, cascos de la policia, gent votant de forma heroica”. Així recorda que “la gent de la porra també anirà a votar perquè té a qui votar: gent qui va defensar tot el que va succeir respecte a la violència”.

Foto portada: Rufián, a l’escola Ribatallada, votant aquest migdia. Autor: David B.

Comments are closed.