Rufián, Ciuró i Mena, votant aquest diumenge. Autor: David B.

Rufián, Ciuró i Mena: de Sabadell al Congrés dels Diputats

Sabadell tindrà una àmplia presència local al Congrés dels Diputats. I és que fins a tres residents a Sabadell han obtingut aquest diumenge escó.

Ho ha fet el colomenc i resident a Sabadell des de fa uns anys Gabriel Rufián, qui ha encapçalat la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya. També al sobiranisme l’advocada sabadellenca Lourdes Ciuró, número 3 de Democràcia i Llibertat, i que repeteix l’escó que té a Madrid des de l’any 2011. No ho tenia fàcil l’exdiputat i exregidor d’ICV-EUiA Joan Mena, qui ha estat el setè candidat de la llista de confluència En comú Podem a Barcelona. Però la victòria de la formació lila a Sabadell, Barcelona i Catalunya ha catapultat el docent a obtenir un escó.

Domènech i Roldán

Altres diputats tenen una àmplia vinculació amb Sabadell. El cap de llista d’En comú Podem, Xavier Domènech, va néixer a Sabadell i hi va viure durant més de 25 anys. A més, el moviment obrer sabadellenc ha centrat bona part de les seves recerques com a historiador. També el número 2 de Ciutadans per Barcelona, Toni Roldán Monés, té vinculacions locals, ja que el seu avi va jugar un paper important en els agents econòmics locals.

Santos i Corcuera

Fora del Congrés dels Diputats queda Cuca Santos, número 8 de la llista del PP per Barcelona. També queda fora el socialista Carlos Corcuera, que era diputat des de l’any 2004 i que aspirava a repetir malgrat que el seu lloc en la llista ja denotava que ho tenia molt difícil.

Rufián, Ciuró i Mena, votant aquest diumenge. Autor: David B.