SMATSA haurà de pagar 2,6 milions de cop a l’Ajuntament

L’empresa SMATSA haurà de pagar a l’Ajuntament 2,6 milions d’euros en una sola vegada per les liquidacions corresponents als anys 2015 i 2016 per serveis presumptament facturats de més. El consistori ha denegat fraccionar el pagament, tal i com SMATSA demanava. 

Les quantitats venen del darrer mandat quan l’anterior govern va reclamar a Serveis Medi Ambient SA 3,5 milions d’euros per serveis que el consistori va considerar facturats de més (més info: ‘Anuncien sancions contra SMATSA‘). L’empresa argumenta que es van prestar uns serveis substituint-los per altres del contracte, sense facturar de més. Ara es liquidaran els imports dels anys 2015 i 2016, que sumen 2,6 milions, 1,3 milions per any, i s’haurà de fer en un únic pagament, ja que el consistori ha denegat la petició de l’empresa de pagar en diversos terminis.

L’Ajuntament va obrir cinc expedients sancionadors a SMATSA, i l’empresa va interposar un contenciós per cada expedient. Entre ells, les liquidacions dels anys 2014, 2015 i 2016. El contenciós encara està en marxa, i no està resolt. L’empresa va demanar primer mesures cautelars per esquivar el pagament per cada un dels anys. Es van denegar pels tribunals. Van pagar els prop de 900.000 euros del 2014. Després van demanar fraccionar les quantitats de 2015 i 2016. Però ara les hauran de pagar en un mes i mig. L’empresa estudia ara el nou escenari.

Foto portada: un camió de recollida de residus, a Torre-romeu. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.