Els socialistes recorden Ernest Lluch en el vintè aniversari del seu assassinat

El passat diumenge 29 de novembre, el Partit dels Socialistes ha commemorat el vintè aniversari de l’assassinat d’Ernest Lluch tot recordant la seva contribució d’Ernest Lluch a la creació del sistema de salut públic l’any 1986 com a ministre. Dirigents del PSC de Sabadell s’han trobat a la plaça d’Ernest Lluch, al parc de Catalunya, en el seu record. 

El Partit Socialista realitza un acte d’homenatge al monument a Ernest Lluch i a les víctimes del terrorisme al Parc Catalunya; el passat diumenge, dia 29 de novembre. El diputat i tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, vol unir l’obra d’Ernest Lluch, exministre de sanitat amb l’actual crisi sanitària ocasionada per la Covid-19:

“Lluch va ser molt important a la política, però també per molta gent humil que va veure com es va passar d’una sanitat privada i franquista a la sanitat pública i universal de la democràcia”, recorda.

Per altra banda, els socialistes destaquen la voluntat de diàleg per resoldre el conflicte terrorista; així ho exemplifica Gibert “L’Ernest no escrivia programes electorals, escrivia llibres”, recordant l’obra escrita en forma d’articles i d’ideari, encara vigent pel partit socialista. En l’acte s’ha llegit un fragment d’un article seu, on es definia com a socialista i catalanista. Per últim s’ha realitzat l’ofrena floral, encapçalada per l’alcaldessa, Marta Farrés, i s’ha realitzat un minut de silenci en memòria de l’exministre socialista.

Qui era Ernest Lluch? 

Ernest Lluch i Martín va ser un economista i polític català, militant del PSC i un dels fundadors del PSPV. El polític va ser portaveu del PSC al Congrés dels Diputats i ministre de Sanitat i Consum, nomenat el 1982 per Felipe González; va exercir el càrrec fins al 1986. Va ser assassinat per ETA de dos trets el 21 de novembre del 2000 quan entrava al seu domicili.

Foto portada: Homenatge a Ernest Lluch. Cedida.

Comments are closed.