Carme Garcia i Carles Marles ICV Sabadell

Un grup de militants d’ICV, contra l’actual direcció

  • Els exregidors Carme Garcia i Josep Ma Matencio signen un manifest crític.

  • El text arriba dos dies després de l’anunci del portaveu Marlés, que deixa el càrrec.

Signen el text 17 militants d’Iniciativa per Catalunya Verds a Sabadell. Entre ells els exregidors Carme Garcia (portaveu fins fa uns mesos) i Josep Maria Matencio. O Teresa Mira, número 7 a les llistes l’any 2011. Es mostren preocupats per la política que duu a terme la seva formació política en els darrers mesos.

El comunicat arriba dos dies després de que Carles Marlés anunciés que deixa el grup municipal d’ICV i passa a ser regidor no adscrit. Marlés es mostra contrari al posicionament de l’executiva d’ICV pel que fa recuperar la coalició electoral amb Esquerra Unida i Alternativa sense demanar un pas enrere dels regidors Marisol Martínez i Joan Mena (més info: ‘El portaveu d’ICV passa a ser regidor no adscrit‘). Els considera responsables de trencar la coalició l’any 2011 i de perpetrar un “frau electoral”, com Carme Garcia i Carles Marlés han dit diverses ocasions.

Fins a 17 militants d’ICV signen un comunicat en que mostren la seva preocupació, ja que consideren que l’executiva local ecosocialista no està aconseguint resultats en cap sentit.

ICV ha esmerçat molt de temps i ha sacrificats actius importants per tal d’impulsar una candidatura d’esquerres a la nostra ciutat que pogués agrupa ICV, EUiA, ES, CUP, Procés Constituent, Podemos i altres possibles organitzacions i moviments socials; però els resultats a dia d’avui, no només són inexistents, sinó que altres organitzacions polítiques de l’àmbit de l’esquerra local ja han fet públiques les seves estratègies pròpies que els allunya d’aquesta possible candidatura unitària. D’altra banda no es percep cap voluntat de renovació en el si d’EUiA, i, el que és encara més greu, ICV no l’ha pas exigida aquesta renovació”.

Els signants creuen que la política d’ICV ha comportat la dimissió de Carme Garcia, el pas a no adscrit de Carles Marlés i menystenir el paper d’ICV perquè el cas Mercuri aflorés. A més, creuen que el procés de primàries de 2015 ha estat un retrocés respecte el de 2011 i que ICV ha perdut cohesió i autoestima, sense projecte de ciutat ni elements programàtics.

El text està firmat per les següents persones: Rosa Maria Alcaraz, Montse Alonso, Maria José Barranquero, Jordi Casas, Carmen Checa, Úrsula Cornejo, Joan Coy, Carme Garcia, Marçal Girbau, Laura Gómez, Josep Maria Matencio, Teresa Mira, Alba Muñoz (Joves d’Esquerra Verda), Antonio Muñoz, Carme Ribalta, Miguel Sánchez i Rosa Maria Sánchez.

Foto portada: Carme Garcia, portaveu d’ICV entre 2007 i 2014, i Carles Marlés, portaveu uns mesos d’ICV a l’Ajuntament, ara distanciats amb l’executiva local. Autor: J.d.A.

26 Comments