Una exsenadora del PSC, nova assessora del govern Farrés; Ciutadans parla “d’endoll”

El govern municipal incorpora una nova assessora a la seva estructura. Es tracta d’Èlia Tortolero, que va ser senadora socialista durant alguns mesos de l’any passat. També va ser dirigent de la Joventut Socialista i actualment és regidora del govern de Sant Joan de Vilatorrada (Bages). El grup municipal de Ciutadans ha denunciat com a “inacceptable” que entrin nous assessors al govern en plena pandèmia i sense saber quines són les seves funcions. En van tres en sis mesos, diuen. El govern sosté que el nombre total d’assessors és el mateix que fa un any i mig perquè hi ha hagut incorporacions però també baixes. 

El govern de Marta Farrés va començar amb cinc assessors. A hores d’ara, un any i mig després, en tenen els mateixos. Però hi ha hagut moviments i els darrers tres s’han incorporat fa poc: són l’exregidor de CiU Toni Font i el també postconvergent Oriol Vega, que han entrat a l’executiu en virtut del pacte amb Lourdes Ciuró i Junts per Sabadell.

La darrera incorporació és Èlia Tortolero, de 32 anys, diplomada en Magisteri, màster en educació inclusiva i actualment doctorant en Innovació Educativa. Però a la mateixa vegada i malgrat la seva edat ja té una llarga militància socialista. Va ser escollida senadora a les eleccions generals d’abril de 2019 però va perdre l’escó al novembre del mateix any. Ara per ara és portaveu socialista a l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), on és tinenta d’alcalde i viceprimera secretària del PSC al Bages, Berguedà i Solsonès.

Ciutadans denuncia la incorporació de Tortolero. Un “endoll” del PSC, tot sospitant que “el mèrit” és “ser del PSC des de les joventuts”.

“És actualment portaveu del PSC i membre del govern de Sant Joan de Vilatorrada”. El partit taronja dubta a més que “li quedi temps per dedicar a Sabadell. Necessitem persones preparades amb el seu cap al 100 per cent a Sabadell, més encara en un lloc suposadament tècnic”, diu el portaveu a l’Ajuntament de Cs, Adrián Hernández.

Hernández denuncia que Tortolero s’incorpora sense saber quines funcions tindrà mentre que cobrarà 49.000 euros anuals per assessorar l’àrea de Presidència, el màxim responsable de la qual és Pol Gibert, primer tinent d’alcaldessa.

“Demanem la compareixença d’aquesta nova assessora per explicar les seves funcions per tal de complir amb la moció sobre transparència de Ciutadans que va ser aprovada pel Ple al mes de juliol”, insisteix Hernández.

El dirigent de Cs demana deixar enrere els “endolls del PSC” i els xiringuitos amb Junts per Sabadell per pactar els pressupostos de 2021, molt marcats per la Covid, entra la majoria del ple municipal.

El govern: el nombre d’assessors no ha canviat

Fonts del govern municipal han sostingut que el nombre d’assessors és exactament igual ara que fa un any i mig. Hi ha hagut diverses reorganitzacions. Igual que hi ha hagut fitxatges també hi ha hagut baixes: així per exemple un assessor (Francesc Castellan) es va jubilar al setembre i un altre (el regidor del PSC a Terrassa Adrián Sánchez) va deixar el govern a l’incorporar-se a la delegació del govern central a Catalunya. De l’inici del mandat es mantenen Aroa Arauzo, cap del gabinet d’alcaldia, i Manel Giménez, expresident del Club Tennis Sabadell, fugaç regidor socialista l’any 2015 i ara assessor del govern Farrés.

Les mateixes fonts recorden que així com el govern municipal té cinc assessors, tots i cada un dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament en té dos més, que també han mogut en algun cas.

Foto portada: Tortolero, al mig, en un míting del PSC quan va ser alcaldable pel seu municipi. A la dreta, Manuel Cruz, que va ser president del Senat els mateixos mesos que Tortolero va ser senadora. Foto: @EliaTortolero via Twitter. 

Comments are closed.