Concert de David Otero - El Pescao (2011) Amfiteatre Parc Catalunya. Autor: David B.

Proposen recuperar els concerts de Festa Major a l’amfiteatre del Parc Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha proposat un paquet de millores per a les properes celebracions de la Festa Major de la ciutat basat en “una oferta més plural i en l’obertura de nous espais a l’Eix Macià”.

La formació taronja vol “recuperar una zona per a grans concerts, com l’amfiteatre del Parc Catalunya, que s’ha perdut com a lloc emblemàtic per a aquest tipus d’esdeveniments” i han recordat “la bona acollida que van tenir els anteriors festivals organitzats per emissores de ràdio juvenils, que van ocupar espais més allunyats del centre del Eix Macià, com la plaça de la Creu Alta o la Ronda Ponent, i que haurien d’organitzar-se de nou per oferir alternatives d’oci al programa festiu”.

Fernández ha admès que “l’edició dels festejos que acaba de concloure ha funcionat bé, però és necessari introduir novetats i obrir més la festa a la ciutadania”.

Descentralitzar els actes programats en l’Eix Macià, on conviuen la fira d’atraccions i artesania, els concerts i les Barraques, permetria esponjar la zona i, alhora, evitar que l’activitat de les Barraques se superposi a les altres i els resti rellevància. Si s’introduïssin més espais al programa podrien celebrar-se esdeveniments diferents i així no obligar als més joves a optar per un únic model d’oci, que monopolitzen les barraques”, ha afirmat el portaveu de Ciutadans.

Fernández ha lamentat que les Barraques, organitzades des de fa anys per la mateixa comissió, “s’han convertit en un espai de consum d’alcohol i del que tampoc ningú controla el soroll de les casetes, cosa impedeix escoltar bé els concerts, entre altres molèsties”.

Foto portada: Concert de David Otero, amb la formació El Pescao al 2011, un dels darrers concerts realitzats a l’Amfiteatre del Parc Catalunya. Autor: David B.