Ple2

Sánchez i l’OPA de CASSA: “Cal ser prudents”

  • L’alcalde assegura que l’Ajuntament manté la posició que ja va tenir l’any 2010.

  • El Ple aprova una pujada de tarifes del 2,67 per cent.

El ple municipal ha aprovat una pujada de la tarifa de l’aigua del 2,67 per cent. Un nou increment que es deriva de la pujada (en aquest cas, del 13 per cent) del preu de l’aigua. En el marc d’aquesta discussió, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha presentat la posició municipal sobre l’OPA d’AGBAR sobre Aigües de Sabadell.

“Passi el que passi amb aquesta OPA, l’Ajuntament continuarà sent un accionista important de CASSA“, ha recordat Sánchez. Actualment, el consistori té aproximadament el 25 per cent de les accions de la companyia. Un 20 per cent, anomenades de classe A, no es poden vendre. La resta, de classe B, menys d’un cinc per cent, sí.

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds demana des de fa setmanes un posicionament clar (i contrari) del consistori a l’OPA que l’empresa Aigües de Barcelona, AGBAR, ha presentat sobre CASSA.

Sánchez assegura que l’Ajuntament no es mou dels criteris que va marcar fa dos anys en l’anterior intent d’AGBAR. Són els següents: garantir la tarifa, mantenir la seu de l’empresa a Sabadell i mantenir la plantilla, que és de 200 treballadors. En qualsevol cas, Sánchez demana prudència:

L’OPA actualment està en tràmit d’acceptació per la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Un cop acceptada, si s’escau, parlarem de les accions que tenim de classe B”, ha assegurat davant Garcia, a qui ha acusat de voler “avançar debats”.

Per la seva part, Garcia manté que l’OPA comportarà una forta pujada de les tarifes de l’aigua que paguen els ciutadans, i es lamenta que poques persones estan alçant la veu davant aquesta possibilitat.

Pujada del preu del servei

En un altre ordre de coses, el ple va aprovar una pujada de la tarifa de l’aigua del 2,67 per cent. És conseqüència de la pujada que tenen les empreses subministradors del preu de l’aigua (un 13 per cent). Segons ha assegurat el regidor de Sostenibilitat, Lluis Monge, la pujada farà variar uns 37 cèntims al mes la factura d’una família amb un consum d’uns 23 metres cúbics. Els que consumeixin uns 30 metres cúbics veuran incrementada la factura gairebé un euro i mig al mes. 

L’increment s’ha aprovat amb el vot a favor de PSC i CiU. El PP s’ha abstingut i l’esquerra (Entesa, ICV i EUiA) ha votat en contra.

Foto portada: El ple municipal, aquest dimarts. Autor: J.d.A.