Foto portada: el conseller Rull, ara empresonat a Estremera, i l'alcalde, fa ara just un mes, a l'antiga Sabadell Rambla. Autor: Ajuntament / cedida.

Serracant, entre els alcaldes que van a Brussel·les a denunciar la persecució de l’Estat

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, serà un dels 200 alcaldes que viatgen aquest dimarts a Brussel·les (Bèlgica) a denunciar la “persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català”. Està previst que Serracant intervingui en l’acte que es farà en un centre cultural.

El viatge està impulsat per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. Casualment l’ajuntament de Sabadell no pertany a cap de les dues entitats, però Serracant serà un dels 200 batlles que formaran la delegació, amb la principal finalitat d’internacionalitzar la “persecució judicial i ideològica” que es viu a Espanya en relació al poble català.

A més de l’alcalde sabadellenc, hi intervindran la presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar Miquel Buch; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i els eurodiputats Josep Maria Terricabras, Ramon Tremosa i Jordi Solé, també alcalde de Caldes de Montbui. Prèviament a l’acte, faran una fotografia de grup.

La iniciativa forma part del conjunt d’accions que les dues entitats van decidir dur a terme després de l’ordre d’empresonament de part del govern cessat i de l’ordre de detenció internacional sobre Carles Puigdemont i els exconsellers que continuen a Brussel·les. La CUP s’ha sumat a la convocatòria, enviant una comitiva d’alcaldies dels anticapitalistes, entre ells, Serracant, Carles Escolà (Cerdanyola) o l’alcalde de Celrà.

Foto portada: el conseller Rull, ara empresonat a Estremera, i l’alcalde, fa ara just un mes, a l’antiga Sabadell Rambla. Autor: Ajuntament / cedida.