Obres Carrer Tres Creus. Autor: David B.

12 de setembre: dia D pel carrer Tres Creus

12 de setembre de 2017. Inici de curs escolar i dia D per a la mobilitat al Centre, afectada des de finals de juliol de diversos talls a causa de les obres a l’estació de Renfe Sabadell Centre. L’Ajuntament recomana evitar en la mesura del possible el pas pel carrer de les Tres Creus, i augmentarà la presència de policies per dirigir la circulació.

Al voltant d’aquest carrer i la zona propera es concentren diversos serveis públics d’importància (Servei d’Ocupació de Catalunya, Seguretat Social, Tresoreria, Servei d’Atenció Ciutadana…) però també diversos centres educatius, bàsicament concertats (Sant Nicolau, Claret, Escolàpies, Sagrada Família…). Per tot plegat, la circulació en vehicle privat acostuma a ser complexa en hores d’entrada i sortida de les escoles. La complexitat creixerà el proper dimarts, ja que les obres de l’estació Sabadell Centre han comportat un seguit de tall i redireccions.

Per tot plegat, l’Ajuntament elabora un operatiu per regular la mobilitat al voltant de la plaça d’Antoni Llonch, afectada per les obres de l’estació. La Policia Municipal incrementarà la seva presència durant els primers dies dels canvis. Però tot i els canvis, el que es recomana són buscar rutes alternatives, evitant el carrer de les Tres Creus des d’ara fins a finals de novembre quan està previst que acabin les obres.

Els canvis

Les modificacions són les següents: per sortir del Centre cap a la Gran Via caldrà desviar-se pel carrer Blasco de Garay, a excepció dels taxis i autobusos, que podran passar pel carrer de les Tres Creus. En sentit contrari, podran entrar els vehicles privats. Però es donen per descomptades les retencions.

En un altre ordre de coses, per millorar la circulació, es canviarà de sentit el darrer tram del carrer de la Indústria, pel que podran passar els cotxes des de prop de la Gran Via fins al carrer de Sant Llorenç. Per tant, des de la Gran Via ja es podrà almenys entrar cap al Centre des de dos vials: el carrer de l’Illa i ara el carrer de la Indústria. Per facilitar la sortida cap a la Gran Via, s’ordenarà el darrer tram del carrer de Gurrea amb un semàfor.